Paul Dekker, De Notenbeurs:

"Stijgende vraag naar verpakte dadels"Tholen - "De dadelteelt in 2020 was top en kwalitatief misschien wel één van de beste van de afgelopen jaren. Voor 2021 is het nog te vroeg om te juichen maar meteorologisch ziet het er vooralsnog gunstig uit voor de dadels", vertelt salesmanager Paul Dekker van De Notenbeurs. "Een zeer warm klimaat is een voorwaarde voor het rijpen van dadels van goede kwaliteit. Het aantal hittegolven dat de zomer en nazomer zullen brengen bepaalt mede de verwachtingen."

Stijgende vraag van verpakte dadels
"We zien de vraag naar Palestijnse en Jordaanse dadels toenemen maar op het gebied van ‘traceability’ (kwaliteitsgarantie) blijft Israël koploper. Jordaanse (en in zijn nasleep de Palestijnse) dadels zullen helaas een deuk oplopen in verband met een recall in Duitsland van Jordaanse Medjoul dadels waarin hepatitis A is aangetroffen. De vraag naar dadels groeit echter nog steeds en wij verwachten dat deze stijging zich de komende jaren zal blijven voortzetten. Dit komt mede als gevolg van de ‘gezond leven gezond eten’ trend bij de consument", vervolgt Paul. "De Covid-19-pandemie had vooral tot gevolg dat de vraag naar bulk afnam. Daarentegen steeg de vraag naar verpakte dadels in de detailhandel. Op de prijsontwikkeling had Corona echter niet veel effect."

Ramadan
"De algemene vraag naar dadels tijdens ramadan is wederom erg hoog en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Belangrijke oorzaak van deze toegenomen vraag komt o.a. door het feit dat de vele honderdduizenden vluchtelingen uit vooral Syrië steeds meer hun weg aan het vinden zijn, gesetteld raken en meer te besteden hebben. Moslims verbreken het vasten bij zonsondergang door dadels te eten en melk of water te drinken. Dadels bevatten naast suikers ook essentiële koolhydraten en vezels die het lichaam een boost geven en je helpen te herstellen van het vasten. De dadel zou een reinigende werking hebben en kom je daarom in bijna alle moslimhuishoudens tegen."

Voor meer informatie:
Paul Dekker
De NotenBeurs
Nijverheidscentrum 24
2761 JP Zevenhuizen
Tel: 0180-637063
Mob: 06-53757241
p.dekker@notenbeurs.nl     
www.notenbeurs.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven