Dhr. Akarca, Elite Foods

“Populariteit Elite-trostomaten groeit elk jaar”

Tholen – “Sinds twee weken loopt de verkoop van Belgische tomaten weer erg goed. Het aanbod trostomaten vanuit het Zuiden neemt af waardoor de markt weer vraagt naar Belgische tomaten”, vertelt de heer Akarca van exportbedrijf Elite Foods uit Sint-Katelijne-Waver. “De vraag naar de Elite-trostomaten is erg goed momenteel, maar de prijzen liggen op een lager niveau als vorig jaar. De handel loopt hierdoor wel goed door, maar voor de producent zou de prijs wel wat mogen stijgen.”

Ook over de kwaliteit van de tomaten is Akarca tevreden. “De Elite-trostomaten zijn erg goed van kwaliteit en naarmate het seizoen vordert, wordt de kwaliteit alsmaar beter. Ook onze klanten waarderen de kwaliteit van de Elite-trostomaat. Elk jaar zien we de populariteit van deze tomaat toenemen en de verkoop stijgen.”

“In het nieuws komen steeds meer berichten dat de horeca in veel landen haar deuren binnenkort weer mag openen. Dat zal een positief effect gaan geven op de verkoop van tomaten. Ook wij hebben klanten uit de gastronomiesector, dus het openen van restaurants zal een boost geven aan de verkoop. Echter, we hebben ook retailklanten die door de sluiting van de horeca juist extra veel verkopen. Zo is de markt in evenwicht gebleven, maar het openen zal zeker positief zijn voor de markt”, aldus de exporteur.

“We zien het huidige seizoen met een positieve blik tegemoet. De vooruitzichten zijn goed, omdat we mooie contracten hebben afgesloten. Ook hebben we dit jaar appelen en peren toegevoegd aan ons assortiment. Elk jaar voegen we een nieuwe product toe en dit jaar hebben we voor hardfruit gekozen. Mooie producten waar we onze klanten blij mee kunnen maken”, besluit Akarca.

Voor meer informatie:
Elite Foods
Kempenarestraat 50 
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 (0)15633746
info@elitefoods.be          
www.elitefoods.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven