Met massages en klassieke muziek: zo teelt men Japanse meloenen in Maleisië

Drie Maleisiërs hebben zich gewaagd aan de teelt van Japanse meloenen, een van de duurste fruitsoorten ter wereld. Ze doen dat in Putrajaya, de administratieve hoofdstad van Maleisië, en na vele proeven zijn ze er eindelijk in geslaagd dit luxe fruit op de markt te brengen.

"Elke meloen is bijna een kunstwerk", zegt Seh Cheng, directeur en medeoprichter van het teeltbedrijf van deze exclusieve meloenen. In de hoogtechnologische kassen van het bedrijf wordt elk stuk fruit in de watten gelegd. Onderdeel van het groeiproces is een regelmatige massage met een doek of een handschoen – dat zorgt voor een vollere smaak – en klassieke muziek.

Deze ondernemers, die zich hebben ondergedompeld in de geheimen van het Japanse teeltproces tijdens meerdere bezoeken aan meloenbedrijven in het land van de rijzende zon, hebben al 400 meloenen geoogst, waarvan ondertussen ongeveer de helft aan de man is gebracht. Tijdens een opendeurdag van een paar dagen geleden konden klanten hun favoriete exemplaar komen uitkiezen voor € 33 per stuk. De rest van de meloenen wordt via internet verkocht.

Bron: niusdiario.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven