De eerste Italiaanse kersen zijn op de markt

Ondanks dat het weer niet lenteachtig aandoet, worden de eerste kersen uit Apulië al op de markt gebracht. “In het begin van week 15 zijn de eerste kersen geoogst en inmiddels zijn we al weer een nieuwe oogst aan het plannen. Het gaat om lokale en vroege rassen, zoals Palombara en Early Lory, die ons elk jaar in staat stellen het kersenseizoen te openen en de markten te testen.”

“De kersen hebben een homogene kleur, een grootte van meer dan 20 mm, een consistentie en een suikergehalte die niet typisch zijn voor het begin van het seizoen”, zegt Antonio Guglielmi, eigenaar van het tuinbouwbedrijf Naturaviva. Het bedrijf, dat is gevestigd in Bisceglie, beschikt over een areaal van 50 hectare, waarvan 17 hectare bestemd is voor de fruitteelt.

“De kersen worden via telersorganisatie Agritalia op de markt gebracht onder het merk La Prima. De vraag is zeer goed, met prijzen die spannend lijken, ook omdat wij, wereldwijd, samen met misschien enkele andere Spaanse bedrijven, de enigen zijn die in deze tijd van het jaar kersen hebben. Het gaat in ieder geval om beperkte hoeveelheden, in afwachting van de rijpheid van de andere rassen, waarmee wij de continuïteit tot de eerste tien dagen van juni kunnen garanderen.”

“De thermoplastische folie van Retiplast helpt ons de kersen te beschermen in de meest delicate fasen en geeft ze een stimulans als de zon schijnt. De buitentemperatuur is dan rond de 12 à 14°C en binnen wordt het dan 25 à 30°C.”

“Dit jaar is de vruchtzetting overvloedig, waardoor we een hogere opbrengst kunnen behalen dan vorig jaar, hoewel we meer problemen ondervinden tijdens de rijping van de kersen. Door de aanhoudende terugkeer van het koude weer lijken de kersen namelijk langzamer te kleuren, waardoor we de vooruitgang die in de afgelopen 2 maanden is geboekt, kwijtraken.”

Voor meer informatie:
Antonio Guglielmi
Naturaviva Soc. Coop.
Via Puccini, 4
76011 - Bisceglie (BA) - Italië
+39 335 5280240


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven