Interko presenteert de Containerised Ripening Room

Interko, ontwikkelaar, fabrikant en installateur van fruitrijpkamers, heeft de Containerised Ripening Room onthuld, waaraan vijf jaar van onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met fruitimporteur Fyffes vooraf ging.

In deze periode bouwde, installeerde en testte Interko 120 rijpingscontainers voor Fyffes, wat uiteindelijk resulteerde in een bewezen, gebruiksklaar systeem, dat een mobiele, ruimtebesparende, multifunctionele en hoogwaardige oplossing biedt om overal ter wereld vers fruit te rijpen. 

Voor de oplossing werd een rijpkamer in een standaard, geïsoleerde container geïnstalleerd. Deze kan vervolgens worden gebruikt voor het rijpen van bijvoorbeeld bananen, avocado's en mango's, zowel bij de bron als op de markten van bestemming. 

De Containerised Ripening Room van Interko biedt telers en handelaren een nieuwe manier om waarde toe te voegen aan hun fruit door het te rijpen. De container werd ontworpen voor telers en handelaren die de flexibiliteit willen hebben om hun rijpkamer naar verschillende locaties te vervoeren, per vrachtauto of schip, of voor degenen die niet over de juiste infrastructuur beschikken om een standaardformaat rijpkamer te installeren. De container biedt ook mogelijkheden voor telers die niet willen of kunnen investeren in een permanente faciliteit of die snel in moeten spelen op pieken in de vraag. De container kan worden gekocht of geleased van Interko. 

Chris Maat, managing partner/directeur bij Interko: "Interko deed in 1999 al een eerste poging voor het ontwerpen van een rijpcontainer. Nu, na vijf jaar met Fyffes te hebben samengewerkt, hebben we ons systeem zo goed getest en verfijnd dat we met succes 120 containers in gebruik hebben. Ik denk niet dat er een andere fabrikant is die hierin geslaagd is. Met de Containerised Ripening Room geeft Interko wederom blijk van haar voortdurende streven naar innovatie."

De Containerised Ripening Room van Interko is 2,6m breed en 12m lang en geschikt voor 20 grote pallets met daarop tot 9 kartons fruit. Net zoals alle andere producten van Interko is ook dit systeem energiezuinig. Daarnaast kan het snel in gebruik worden genomen. Gezien de geringe afmetingen van de container  zijn het mechanische ontwerp en de ventilatie op maat gemaakt. Er kan naar wens een luchtdichte, snelle roldeur worden geïnstalleerd. De container wordt geleverd met een kleine controlekamer. 

Maat legt uit: "Het voordeel van een kleinere ruimte is het kleinere volume vrije lucht, waardoor het rijpproces gerichter kan worden gestuurd ten opzichte van een standaard rijpkamer. De gebruiker baseert zich op sensoren en een controlesysteem in plaats van door het middenpad te lopen om een indruk te krijgen van de ontwikkeling van het fruit."

Voor meer informatie: 
Chris Maat/Anna Zegveld
Interko
+31 (0)79 593 2581
info@interko.com 
www.interko.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven