Forse vertragingen in Nieuw-Zeelandse havens

De haven van Tauranga is de grootste haven van Nieuw-Zeeland en de internationale vrachtpoort. Op dit moment is er sprake van congestie omdat schepen voor de ingang van de haven van Tauranga voor anker liggen. In het weekend lagen meer dan tien schepen te wachten om de haven van Tauranga binnen te varen om vracht te lossen en op te halen.

"Sommige van de schepen die nu voor anker liggen, zijn te laat in Tauranga aangekomen door de aanhoudende vertragingen in Auckland," vertelde Rochelle Lockley, communicatiemanager van de haven van Tauranga, aan sunlive.co.nz. "We werken al sinds september vorig jaar op bijna volle capaciteit vanwege problemen en ernstige congestie in de havens van Auckland. We beheren grote hoeveelheden import- en exportvracht die vanuit Auckland worden omgeleid."

Rochelle zegt dat de containerterminal van de haven van Tauranga momenteel op meer dan 100 procent van zijn capaciteit werkt, met meer dan 5.300 geïmporteerde TEU's - twintig voet equivalent containers - die wachten op overslag per spoor naar Auckland.

"We werken nauw samen met KiwiRail om te proberen extra treinen te krijgen en we hebben goede hoop dat zij de capaciteit kunnen verhogen om de achterstand weg te werken."

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven