Carrefour staat klasse 2 fruit toe van door vorst getroffen Franse telers

Een ongekende vorst heeft duizenden hectare aan tuinbouwgewassen verwoest in Frankrijk. Vanwege de enorme economische gevolgen die dit zal hebben, heeft Carrefour een aantal initiatieven gepresenteerd om haar 4.000 partners, die producten leveren voor de Carrefour Quality Line, Reflets de France en Carrefour Bio, te steunen:

  • Carrefour belooft om de komende drie jaar samen te blijven werken met haar leveranciers om hen de komende seizoenen meer zekerheid te bieden.
  • Carrefour belooft om haar telers te helpen bij het vermarkten van zoveel mogelijk van de oogst die gespaard is gebleven, zelfs als deze beschadigd is, door haar eisen aan te passen, met name op het gebied van externe kwaliteitskenmerken.
  • Carrefour belooft de betalingsvoorwaarden aan te passen om zo liquiditeitsproblemen van getroffen telers te verlichten.
  • Gezien de omvang van de verliezen hernieuwt Carrefour haar belofte om zoveel mogelijk producten van Franse bodem in te kopen.  

“Om onze telers door deze moeilijke periode heen te helpen, willen we schouder aan schouder met hen staan en hen steunen, ook op de langere termijn. Het is onze verantwoordelijkheid om met hen samen te werken wat de omstandigheden ook mogen zijn!" aldus Rami Baitiek, directeur van Carrefour Frankrijk. 

Voor meer informatie:
Carrefour Press Office
+33 (0)1 58 47 88 80
presse_groupe@carrefour.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven