Ecuador gaat door met bananenexport: geen TR4 schimmel vastgesteld

Vorige week zei Ricardo Falla, de Ecuadoraanse handelscommissaris in Moskou, dat Ecuador door zal gaan met de teelt en export van bananen, aangezien er geen besmettelijke schimmel is vastgesteld in teeltgebieden in het land. 

Eerder berichtten media over het gevaar van problemen met de bananenaanvoer vanwege de uiterst besmettelijk bodemschimmel Tropical Race 4 (TR4). De schimmel komt al langer voor in Azië en Australië, maar heeft zich nu ook verspreid naar landen in Zuid-Amerika, de grootste exporteurs van bananen. In Colombia en Honduras zijn sommige teeltgebieden al afgesloten. 

"Ecuador wil verdergaan met de teelt en export van bananen. We verwachten niet dat de prijzen zullen stijgen," liet Falla weten in reactie op de vraag of er verstoringen worden verwacht.

Falla benadrukte dat het Ecuadoraanse ministerie van Landbouw geen aanwijzingen heeft dat de schimmel TR4 zich in het land zou hebben verspreid. De regering heeft de controle- en bioveiligheidsmaatregelen wel aangescherpt aan de grens met Peru, nadat Lima bevestigde dat er in het land mogelijk sprake zou zijn van besmetting van de bodem.  

Bron: urdupoint.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven