Mario de Goede, Dutoit Europe:

"Ananasmarkt na opleving weer terug bij af"

Tholen - Na een opleving voor Pasen is de ananasmarkt weer terug bij af. "Voor Pasen zagen we een goede markt met prijzen boven de 10 euro, inmiddels is de markt weer wat weggezakt en is er meer aanvoer dan vraag. Prijzen liggen nu weer op een niveau rond de 7,50 euro gemiddeld", vertelt Mario de Goede van Dutoit Europe.

Hij is met het oog op de komende weken ook niet al te optimistisch. "We hebben nog altijd niet de oude handelssituatie terug. Naast de afzet richting horeca en foodservice zijn ook bepaalde markten in onze afzetlanden gesloten, waardoor in sommige landen puur het supermarktsegment overblijft", constateert de importeur. "Ik had eerst nog de hoop in juni wat extra volume te importeren voor het geval de lockdown eraf zou gaan en de terrassen open zouden gaan, maar dat plan heb ik voorlopig in de ijskast gezet. Op dit moment kun je beter niet teveel voorraad hebben."

"De kwaliteit van de ananas is goed. Wel zorgen de vertragingen voor de nodige frustraties. Corona heeft ook de logistieke wereld danig in de war geschopt. Dat resulteert soms ook in vertraging in de Rotterdamse haven. Voor een houdbaar product als appelen hoeft dat niet zoveel uit te maken, maar ananas moet wel binnen een paar dagen verkocht zijn."

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Dutoit Europe
+31 (0)10 2211 226
m.degoede@dutoiteu.com 
www.dutoiteu.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven