Aspergekwekerij Gubbels wint voor derde keer verkiezing 'De Lekkerste Asperge'

"Beperkte aanvoer en goede prijzen asperges"

Tholen - "Het aspergeseizoen ziet er gewoon supergoed uit", constateert Walter Gubbels, die samen met zijn broer het gelijknamige aspergebedrijf in Helvoirt van 45 hectare runt. De aspergeteler heeft sowieso reden om tevreden te zijn, want afgelopen weekend kreeg hij de prijs voor 'De Lekkerste Asperge' van het Brabants Asperge Genootschap persoonlijk overhandigd. In 2005 en 2013 won het teeltbedrijf de verkiezing ook al eens.

"De afzet loopt dit seizoen erg goed en de prijzen blijven op een hoog niveau liggen. Wij stoppen deze week met de kasasperges en vallen daardoor wat terug met de producties. Het is jammer dat het nu niet iets warmer is, want eigenlijk zou het seizoen vanuit de mini-tunnels nu volle bak moeten lopen. Maar door het gebrek aan zonlicht zijn de kilo's beperkt. Ook voor de komende veertien dagen wordt er weinig zon voorspeld en zal het beschikbare volume beperkt blijven", verwacht Walter.

"Prijzen liggen op een hoog niveau voor de tijd van het jaar met prijzen deze ochtend rond de 8,50-9 euro voor de dubbel-A's. We zien dat de consument ondanks de sluiting van de horeca de asperges toch wel weet te vinden, via de supermarkt en rechtstreeks bij de lokale teler. Dat zagen we vorig jaar ook al vrij snel toen het stof van de eerste lockdownmaatregelen was neergedaald", aldus de aspergeteler.


De voorzitter van het Genootschap reisde direct na afloop van de proeverij naar Helvoirt om aan Walter en Ton Gubbels de prijs te overhandigen

'De Lekkerste Asperge'
De verkiezing is een prestigieus onder de aspergetelers. Met een recordaantal van maar liefst 32 ingestuurde monsters AA-asperges had de jury een zware dobber om hier uiteindelijk de lekkerste uit te verkiezen. De zevenkoppige jury bestaat uit een mix van personen uit de agrarische wereld, horeca, AGF-sector maar ook de “gewone” huisvrouw, boog zich in een blinde proeverij over de monsters om, geur, kleur, beet, smaak en nasmaak te beoordelen en hieraan een puntenscore toe te kennen. De proeverij heeft anders dan normaal gebruikelijk plaatsgevonden waarbij alle geldende maatregelen omtrent Corona zijn gerespecteerd. 

"Enkele jaren geleden hadden we al eens met het ras Cumelus gewonnen. Je zag vervolgens dat veel telers de Cumelus in gingen sturen. Dit jaar was dat voor ons reden om het eens met het ras Prius F1 van Bejo te proberen, want ik kreeg van iedereen te horen dat die zo extreem lekker waren. De jury gaf aan dat ze eensluidend waren en met een score van 648 punten van de maximaal te behalen 700", besluit Walter.

Voor meer informatie:
Walter en Ton Gubbels
Aspergekwekerij Gubbels
Nieuwkuykseweg 7b
5268 LH Helvoirt
Tel. 0411-641283
gubbels-asperges@hetnet.nl 
www.gubbels-asperges.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven