NVWA treft mogelijk schadelijke potjes met kruiden aan

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor het gebruik van een aantal glazen strooiers met kruiden en specerijen van het merk Verstegen. De producent had deze potjes vorig jaar van de markt gehaald, omdat er mogelijk glasdeeltjes los konden komen van de bovenrand onder de dop. Producten uit deze specifieke partij lijken zonder medeweten van de producent niet te zijn vernietigd, maar opnieuw op de markt te zijn gebracht. Dat blijkt uit strafrechtelijk onderzoek door de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA.


Foto: Verstegen

De NVWA adviseert om deze producten niet te gebruiken. Het gaat uitsluitend om glazen strooiers met laos, paprika mild, chili, Italiaanse kruiden, cayennepeper, dragon, kaneel, komijnzaad, nootmuskaat, paprika pikant en peper zwart met een specifiek partijnummer. Dit partijnummer staat op de onderkant van het potje.

Na een melding van iemand die zich had bezeerd aan een potje met kruiden, hebben inspecteurs van de NVWA achterhaald waar dat potje vandaan was gekomen. Dat bleek een bedrijf in de provincie Gelderland te zijn. Tijdens een inspectie bij dat bedrijf kregen de inspecteurs twijfels bij een partij glazen strooiers met kruiden en specerijen.

Rechercheurs van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst hebben het bedrijf daarop doorzocht. Omdat de producten mogelijk schadelijk zijn en daarom eerder door de producent van de markt waren gehaald, werd de partij in beslag genomen en een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dit onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Het onderzoek richtte zich in eerste instantie op het zo snel mogelijk achterhalen of deze producten verhandeld waren. De eigenaren van het bedrijf zijn daarom aangehouden en verhoord. Uit de verhoren is inmiddels gebleken dat een deel van de partij inderdaad is doorverkocht aan tussenhandelaren. Dat betekent dat er ook potjes bij consumenten kunnen zijn beland. Daarom waarschuwt de NVWA nu voor het gebruik van deze specifieke strooiers.

Het onderzoek naar deze fraude is nog gaande. Onderzocht wordt onder meer hoe de producten bij het Gelderse bedrijf terecht zijn gekomen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: NVWA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven