Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

3,5 jaar nadat hij uit de scootmobiel stapte, rent Cees proefmarathon voor Kika

Tholen – Niet dat hij een proef nodig heeft, opgeven staat namelijk niet in zijn woordenboek. 3,5 jaar geleden besloot Cees Boesveld, die zich toen al een aantal jaar verplaatste in een scootmobiel, het roer om te gooien. Afgelopen weekend liep hij de marathon voor Kika op proef, in 4:15,55. “Missie geslaagd”, aldus Cees, die in het dagelijks leven werkzaam is als kwaliteitscontroleur bij VDH.

Cees rent de marathon om geld in te zamelen voor Kika onder het Pippi Langkousmotto: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Cees: "Kinderen met zo’n ziekte als kanker hebben recht op een toekomst en recht om te leven." 

Hij is al lange tijd in ‘voorbereiding’; 3,5 jaar geleden besloot hij zijn leefstijl radicaal om te gooien. Hij lijdt aan fybromyalgie, wat maakt dat bewegen pijn doet, echter beweging zorgt er ook voor dat de pijn kan verminderen. Stapsgewijs is hij begonnen, gesterkt door het geloof. Na 5000 km aan trainingskilometers werkte hij toe naar de Kika-marathon. Deze stond afgelopen weekend gepland, maar is wegens corona verplaatst naar 20 november. Cees besloot daarom 17 april te benutten als proeftraining.

“Ik begon om 08:00 uur onder perfecte weersomstandigheden aan mijn eerste marathon maar dan als training, 3 graden, opkomend zonnetje. Het ging vanaf het begin lekker en ik kon het tempo lopen dat ik wilde lopen. Dat heb ik volgehouden tot 37 km, toen kwam de bekende man met de hamer. De laatste 5 km waren zwaar, er is geen moment in mij opgekomen om te stoppen. Na 42.2 de spreekwoordelijke finishlijn na 4:51,55. Ik zeg missie geslaagd”, aldus Cees. 

Voor de echte Kika-marathon in november kun je Cees nog sponsoren via https://www.runforkikamarathon.nl/cees-boesveld-texel-2021