Imoon levert verlichting aan Franse E.Leclerc-supermarkten

Het Italiaanse Imoon, leider op de internationale verlichtingsmarkt voor de food- en fashionretail, helpt op dit moment de klanten van de Franse supermarktketen E.Leclerc. Voor de verlichting van de winkels in Wattrelos, Carvin, Bailleul, Nieppe en Loison-sous-Lens heeft Imoon verkoopruimten gecreëerd waarin verlichting een strategische rol speelt. Een resultaat dat werd bereikt dankzij het gekwalificeerde advies van het interne team van verlichtingsontwerpers dat elke fase van het project voor zijn rekening nam, van het ontwerp tot de uiteindelijke installatie, en gepersonaliseerde oplossingen creëerde met dank aan het merk Makris.

E.Leclerc in Carvin

Olivier Platteeuw, verantwoordelijk voor Imoon in Frankrijk: "De samenwerking met een van de belangrijkste Franse supermarktketens bewijst eens te meer dat onze erkende deskundigheid op het gebied van verlichting het verschil heeft gemaakt bij de keuze van een partner door E.Leclerc."

E.Leclerc in Wattrelos 
In Wattrelos versterkt de synergie tussen de technologische oplossingen van Imoon en de gepersonaliseerde ontwerpoplossingen van het merk Makris Interstore | Schweitzer het lichtontwerp van de supermarkt van 6.500 m². De rode draad bij de verlichting van de winkel bestaat uit een combinatie van lichtstralen om de verschillende producten in de schappen en in de gangpaden voor versproducten mee te accentueren.

E.Leclerc-supermarkt in Wattrelos

In het entreegedeelte en de roltrap, waar de plafonds erg hoog zijn, heeft Imoon een oplossing gevonden voor de bijzondere kenmerken van het gebouw door er HB-ophanging te installeren: een armatuur, ontworpen voor grote ruimtes, die dankzij de lichtstroom 27.000 lumen kan halen. De gekozen reflectoren bieden een extra garantie voor optimaal visueel comfort en zorgen daarnaast voor een flinke energiebesparing.

E.Leclerc in Carvin
Het lichtplan in de E.Leclerc-winkel in Carvin is het resultaat van een geïntegreerd en gecoördineerd ontwerp. Voor de make-over van de bestaande ruimte en de uitbreiding van de voorzieningen verzorgde het Imoon-team het lichtontwerp van de hele winkel, van de wijnwinkel, het winkelgedeelte, de opslagruimte en de buitenparkeerplaats.

Bij de versproducten is het vlaggenschipmodel van Imoon te vinden: een Venere Pro P-projector met verschillende speciale ledlampen die op zo'n manier zijn ontworpen dat ze voldoen aan de verschillende specifieke eisen van de foodretail.

Bailleul en Nieppe
Een oplossing voor elke specifieke behoefte: in de twee winkels van Bailleul en Nieppe heeft Imoon de verzoeken van de manager weten om te buigen naar maatoplossingen.

Annalisa Yon, lichtontwerper bij Imoon: "E.Leclerc vroeg om een nieuw ontwerp te maken waarbij verlichting, behalve een functionele rol, ook een sfeervolle rol kan spelen, zonder daarbij het respect voor de identiteit van het merk uit het oog te verliezen. Technologisch geavanceerde oplossingen, in harmonie met de omringende ruimte, voor maximaal visueel comfort en energiebesparing. Doordat we uiteindelijk kozen voor een specifieke verlichting voor elk type ruimte, met behoud van enkele continuïteitselementen, werd dit misschien wel de grootste uitdaging die we ooit als team zijn aangegaan."

Voor meer informatie: 
Imoon srl 
+39 (0)2 8951 5533 215
www.imoon.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven