China: Feestelijke lancering van Dazzle-appel

De nieuwste appelvariëteit Dazzle uit Nieuw-Zeeland is in China gearriveerd en dat is groots gevierd bij groothandelaren aangezien importeurs en retailers erg enthousiast zijn om de nieuwe appelen te kunnen proeven.

Het is het eerste jaar dat er grote volumes van deze nieuwe appel beschikbaar zijn voor Chinese klanten. Deze hebben er geen gras over laten groeien en wilden zo snel mogelijk de heerlijke, rode, zoete appelen uit Nieuw-Zeeland proeven. 

De internationale koper van Joy Wing Mau, Li Bin, was betrokken bij de lanceringen in Guangzhou en Shanghai en hij is content dat er dit jaar grotere volumes beschikbaar zijn voor de Chinese consument.

"We zijn blij dat we de Dazzle-appel kunnen introduceren. Dazzle is een variëteit die speciaal is ontwikkeld voor de Aziatische markt, met een zoete, knapperige en heerlijke smaak, evenals een uitstekende houdbaarheid."

"De branding is goed en het is erg leuk om onderdeel uit te maken van een succesvolle lancering, waarmee we Dazzle kunnen promoten onder de Chinese consumenten. We hebben een goede relatie met de appeltelers en leveranciers in Nieuw-Zeeland."

De commissaris voor Handel en Ondernemingen van Nieuw-Zeeland, Pete Frost, presenteerde de festiviteiten en knipte het lint door. Hij zei dat de appelsector in Nieuw-Zeeland bekend staat als de beste ter wereld.

"De appeltelers in Nieuw-Zeeland zijn flexibel en innovatief. Ze gebruiken zeer geavanceerde wetenschap en technologie om te blijven voldoen aan de steeds veranderende wensen van de consument. De tuinbouwsector in Nieuw-Zeeland investeert in nieuwe variëteiten, die voor premium prijzen verkocht worden op de wereldwijd markt."

"Nieuw-Zeelandse appelen zijn heel populair onder Chinese consumenten, omdat deze producten een goed imago hebben op basis van een uitstekende kwaliteit en het feit dat ze geteeld worden in natuurlijke omstandigheden," zegt Frost.

Dazzle is in de loop van 20 jaar ontwikkeld door Plant & Food Research, een onderzoeksinstituut van de Nieuw-Zeelandse regering. De nieuwe appelvariëteit is exclusief beschikbaar bij een selecte groep exporteurs en worden naar verwachting de populairste en grootste appelvariëteit uit Nieuw-Zeeland.

International Market Manager van Bostock New Zealand, Jane Maclean, zegt dat de marktvraag en hoge prijzen voor Dazzle al te zien waren in andere duurdere Aziatische markten in 2020, maar dat de Chinese markt langzaam op gang kwam door de pandemie.

"Het is heel goed om te zien dat de lancering in China zo goed is verlopen. We zijn benieuwd of dit straks ook terug te zien is in goede verkopen en toenemende populariteit, net als in andere markten."

"Bostock New Zealand heeft ook de eerste ladingen Dazzle-appelen verscheept naar China, naar vier verschillende grote retailers. De vraag naar biologische appelen is veel groter dan ons beschikbare volume dit jaar."

Voor meer informatie:
Catherine Wedd
+64 212 886 770


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven