Eerste Belgische online supermarkt vandaag van start

Multiformat-strategie Spar zorgt voor snelle expansie in Polen
Spar Polen breidt zich snel uit dankzij haar multi-formatstrategie die zowel eigen winkels als winkels van onafhankelijke retailers omvat. De nieuwe Spar-winkels richten zich op lokale ondernemers en leveranciers en bieden klanten een groot assortiment versproducten en lokaal ingekochte producten, geleverd met een hoog niveau aan klantenservice.
Bron: spar-international.com 

VK: Londense groenten- en fruitboxbedrijf breidt uit naar Wales en Zuidwest-Engeland
Een in Londen gevestigde groenten- en fruitbezorgdienst breidt zijn activiteiten uit naar Zuid-Wales en Zuidwest-Engeland. Oddbox, dat 'te veel' of 'te vreemde' groenten en fruit rechtstreeks van telers gebruikt, heeft een uitbreiding naar het westen aangekondigd en voegt Bristol, Cardiff en Gloucester toe.
Bron: business-live.co.uk 

Amazon opent zijn derde Britse supermarkt
Slechts 6 weken nadat Amazon zijn nieuwe 'just walk out' supermarkt opende in het Verenigd Koninkrijk, heeft de online gigant een derde winkel geopend in Londen. De Amazon Fresh-winkel in White City, een van de drukste winkelgebieden van Londen, is qua grootte vergelijkbaar met de eerste twee vestigingen in Ealing en Wembley Park. De supermarkt beschikt over dezelfde geavanceerde sensor- en cameratechnologie waarmee shoppers eenvoudig boodschappen in hun tas kunnen doen waarbij deze automatisch worden gefactureerd wanneer ze vertrekken.
Bron: kamcity.com 

Eerste Belgische online supermarkt start maandag
Hopr, de eerste online supermarkt van België, start zijn activiteiten op maandag 19 april. Hopr doet een proef in Hasselt en wil tegen 2026 uitbreiden naar heel België. Hopr start met zijn eerste kleinschalige leveringen in de hoofdstad van Limburg, de provincie in het noordoosten van België. Als die verlopen zoals gepland, zullen alle inwoners van Hasselt tegen het einde van deze maand bij de nieuwe supermarkt kunnen bestellen. Maar de ambities houden hier niet op: een geleidelijke uitbreiding moet ertoe leiden dat over 5 jaar het Nederlandstalige deel van België en misschien zelfs het hele grondgebied, gedekt is.
Bron: retaildetail.eu 

VK winkelvertrouwen stabiel in maart, volgens IGD
Het winkelvertrouwen is in maart in het VK stabiel gebleven op -4. Dat is ook het hoogste niveau sinds januari 2020, zo blijkt uit de nieuwste gegevens van de IGD Shopper Confidence Index. Het is ook het hoogste niveau in meer dan een jaar en is het resultaat van de versoepeling van de lockdown-beperkingen, de uitrol van het vaccin, en Pasen.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven