Oekraïense appelteler en -exporteur UApple gaat samenwerken met Wageningen University & Research

De toonaangevende Oekraïnse appelteler en -exporteur Sady Dnipra (UApple) heeft op de website van Wageningen University & Research haar waardering uitgesproken over de succesvolle samenwerking met de universiteit. UApple staat bekend om het feit dat zij fruit van topkwaliteit levert, dat naar vele landen wereldwijd wordt geëxporteerd, met de nadruk op markten in de EU, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. Om de hoge kwaliteit van haar producten te kunnen garanderen en te kunnen beantwoorden aan de voedselveiligheidseisen van de diverse markten laat UApple zich leiden door het deskundige advies van Wageningen Food & Biobased Research. 

Oleksandr Paknho, algemeen directeur van UApple, licht zijn keuze voor Wageningen als adviespartner toe: "We willen de beste in de appelsector worden en om dat doel te bereiken, moeten we ook met de beste partners samenwerken."

Ondanks het uitdagende seizoen en de hoge appelprijzen op de Oekraïense markt exporteerde het bedrijf haar fruit dit jaar naar zo'n 11 verschillende landen, waar onlangs Somalië als bestemming aan werd toegevoegd. Pakhno verwacht dat de export altijd belangrijk zal blijven voor Oekraïense appeltelers. Gezien de lange transittijden naar bijvoorbeeld Singapore, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten en Sub-Sahara-Afrika, doet UApple er alles aan om ervoor te zorgen dat de bewaaromstandigheden van haar appelen zo optimaal mogelijk zijn om fruit van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven