Start van het Europese steenfruitseizoen op de groothandelsmarkt München

De steenfruitoogst op het noordelijk halfrond staat momenteel in de startblokken: in bepaalde teeltgebieden in het Middellandse Zeegebied - bijvoorbeeld Zuid-Spanje en Sicilië - worden reeds kleinere hoeveelheden aan abrikozen, perziken en nectarines geoogst. In de centrale hal van de groothandelsmarkt München arriveerden deze week de eerste Spaanse partijen, bevestigt Sezgin Yildirim, standmanager van Or-Pa.

"In de hal zijn we nu de eerste met Spaanse nectarines, abrikozen en perziken, voor de rest is er tot nu toe alleen nog maar Siciliaans steenfruit verkrijgbaar. Het gaat echter om kleinere overschotten die op de Spaanse binnenlandse markt niet verkocht worden. Op grotere exporthoeveelheden zullen we nog wel tien tot veertien dagen moeten wachten", vertelt Sezgin. Er zijn momenteel dan ook slechts bepaalde maten verkrijgbaar, bijvoorbeeld 22 (perziken) en 28 (nectarines).

Vanwege het weer start het seizoen zo'n 1-2 weken later dan vorig jaar. Vraagtechnisch gezien is de koude-inval eveneens merkbaar, aldus Sezgin. "De vraag is nog zeer bescheiden, dit heeft naar mijn idee een aantal redenen. Ten eerste wordt het steenfruit nog tegen zeer hoge prijzen verhandeld. Perziken kosten bijvoorbeeld 4,00 euro per kg, abrikozen 8,00 euro per kg. Daarnaast is het steenfruit nog niet volledig op kleur wanneer het hier arriveert. Daar moet men natuurlijk eveneens rekening mee houden."

Parallel aan de eerste Spaanse partijen wordt er nog steeds steenfruit van overzee aangeboden. "Het aanbod hieraan is rijkelijk en tegen betaalbare prijzen voorhanden, maar desondanks is de vraag momenteel ook eerder bescheiden", besluit de groothandelaar.

Voor meer informatie:
Sezgin Yildirim
Or-Pa Gmbh
Schäftlarnstraße 10
81371 München (Großmarkt)
+49 89 64962580
info@or-pa.com 
www.or-pa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven