Citrus in slechts 48 uur op plaats van bestemming

SanLucar stapt op koeltrein naar Duitsland

Voor het eerst in zijn geschiedenis neemt het Spaanse SanLucar de trein om zijn verse producten naar Duitsland te brengen. Het doet daarvoor een beroep op de gekoelde expresdienst van Transfesa Logistics.

In deze eerste fase zal Transfesa Logistics voor SanLucar het vervoer van één container verse producten per week verzorgen van Valencia naar Keulen in een traject van 48 uur. Daarna volgt een evaluatie, maar het is de bedoeling om de dienstverlening geleidelijk aan uit te breiden. Deze route levert een aanzienlijke CO₂-besparing op ten opzichte van het goederenvervoer over de weg.

De keuze van SanLucar kan het begin betekenen van een significante wijziging voor de agrofoodsector op het vlak van logistiek, aangezien het Spaanse bedrijf een van de belangrijkste groothandelaars in versproducten ter wereld is. De groep, die meer dan 3.200 personen uit 30 landen tewerkstelt, zet dagelijks ongeveer 610.000 kilo van 90 soorten groenten en fruit uit 35 herkomstlanden af op de vijf continenten.

SanLucar is zich bewust van het belang van milieubescherming en zet daarom weer een stap voorwaarts richting meer duurzaamheid. Met het expresvervoer van Transfesa Logistics wil het bedrijf een bijdrage leveren om de koolstofvoetafdruk te verkleinen en een ecologisch verantwoorde logistieke keten te realiseren.

“De missie van SanLucar is om de klanten te voorzien van groenten en fruit op de best mogelijke manier, waarbij te allen tijde de versheid en de smaak gegarandeerd wordt”, vertelt Jasmin Hiesberger, transportmanager bij SanLucar. “Het is onze plicht om de producten met de maximale kwaliteit en smaak op bestemming te brengen, maar het is ook onze filosofie om alle processen in harmonie met mens en natuur te voltrekken.” Met betrekking tot de nieuwe verbinding met Duitsland, voegt ze daar het volgende aan toe: “De diensten van Transfesa Logistics bieden een duurzame oplossing via het spoorvervoer. We hebben dus bewust gekozen om testen uit te voeren met dit vervoermiddel.” 

Ook de accountmanager van Transfesa Logistics, Pedro Ramos, is zeer tevreden met de lancering van deze nieuwe dienst: “We zijn verheugd dat grote bedrijven als SanLucar de trein niet missen. Dit is zeer positief nieuws voor het transport van versproducten via het spoor naar belangrijke bestemmingen zoals Duitsland, een van de grootste markten van deze groep”.

Volgens Ramos is de sneltreinroute voor gekoelde producten naar Keulen een zeer competitieve en duurzame dienst. Hoge kwaliteitsnormen garanderen een snelle levering binnen 48 uur zodat de producten hun bestemming bereiken met maximale versheid, met als bijkomend voordeel dat ze bijdragen aan de vermindering van de CO₂-uitstoot.

Voor meer informatie:
SanLucar Fruit S.L.
Tel: +34 961 424 040
office@sanlucar.com
www.sanlucar.com

Transfesa Logistics
Tel: +34 913 879 900
transfesa@transfesa.com
www.transfesa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven