Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaans citrusseizoen gaat door met late rassen

Op Sicilië loopt het seizoen van de middellate citrusrassen ten einde en dat betekent dat de weg vrij is voor de late rassen. Aurelio Pannitteri, eigenaar van het merk Rosaria, vertelt hierover en gaat ook in op duurzaamheid in de citrusteelt.

Aurelio Pannitteri

“We gaan nu de laatste fase in van het sinaasappelseizoen met onze gewaardeerde Meli tarocco-ras. Dit is een late sinaasappel, met een intense en onmiskenbare smaak, dat onze kwaliteitsnormen, die over de hele wereld worden gewaardeerd, onderstreept”, zegt Pannitteri.

Rosaria is een beroemd internationaal commercieel merk dat mikt op de kwaliteit van het gewas, maar ook op de waarde ervan.

Een verpakking met zes stuks. De elegante presentatie met aantrekkelijke kleuren benadrukken de oorsprong van het gewas.

“Wij hechten veel belang aan duurzaamheid, dat door ons wordt opgevat als respect voor het milieu en de consument. In die zin is onze weg meer dan 12 jaar geleden begonnen met de installatie van zonnepanelen, als bijdrage aan de vermindering van de uitstoot in de atmosfeer, en sindsdien zijn wij niet meer gestopt. Wij hebben ook onze irrigatiesystemen vernieuwd. Het zijn nu allemaal druppelbevloeiingssystemen, waardoor wij erin geslaagd zijn het gebruik van ons kostbare water te verminderen”, zegt Pannitteri. 

“De waarde van een gewas wordt dus afgemeten aan milieu-, economische, arbeids- en sociale duurzaamheid wat ook bescherming voor de consument betekent, met een gegarandeerde traceerbaarheid. Twee jaar geleden hebben wij het blockchain-systeem ingevoerd en wij waren de eersten die dit soort technologie hebben toegepast. Sinds enige tijd maken wij gebruik van bestuivende bijen, dankzij de samenwerking met plaatselijke honingproducenten. Ten slotte zijn de schillen van onze sinaasappelen perfect eetbaar en dit onderstreept nog eens hoe het merk Rosaria een echt model van gezonde tuinbouw vertegenwoordigt”, besluit Pannitteri.

Voor meer informatie:
Aurelio Pannitteri
OP Rosaria - Pannitteri & C. srl  
S.P. 135 - km 0,3
95032 Belpasso (CT) - Italië
+39 095 7913562/3
info@pannitteri.it 
www.aranciarosaria.eu 

Publicatiedatum: