Aldi Nord opent zijn vijfduizendste supermarkt

VK: Pandemie verandert gewoonten boodschappen doen voor 6 op de 10
Nieuw onderzoek van YouGov's 'International FMCG report 2021: 'Consumer goods in a Crisis' geeft een analyse van de houding van consumenten ten opzichte van fast moving goods in 17 wereldwijde markten. De studie is gebaseerd op meer dan 18.000 interviews en onderzoekt hoe de Covid-19-crisis de FMCG/CPG-sector wereldwijd in een reeks categorieën heeft beïnvloed. Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid van de consumenten in elke markt hun koopgedrag heeft aangepast als reactie op de pandemie, terwijl meer dan de helft van de consumenten in 11 markten zegt dat ze hun gedrag hebben aangepast. In het Verenigd Koninkrijk zeggen 6 op de 10 Britten dat ze hun boodschappenpatroon hebben aangepast (60%).
Bron: kamcity.com 

Aldi Nord opent zijn vijfduizendste supermarkt
Op het Spaanse eiland Mallorca heeft Aldi Nord een kleine mijlpaal bereikt: de discounter heeft zojuist zijn vijfduizendste supermarkt in Europa geopend. De nieuwe winkel, de 336e in Spanje, bevindt zich in Cala Millor. De opening van de winkel maakt deel uit van de ambitieuze uitbreidingsplannen van de discounter in Spanje: de keten wil er dit jaar meer dan 40 nieuwe supermarkten openen, zo melden Spaanse media.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Online retailer waarschuwt voor tekorten in aanbodketen
De online duurzame supermarkt Approved Food waarschuwt dat een "perfecte storm" van Brexit, Covid-19, hogere verzendkosten en verpakkingsproblemen kan leiden tot ernstige verstoringen in de aanbodketen. Andy Needham, directeur van het in Barnsley gevestigde bedrijf, zei dat de veranderingen in de exportdocumentatie-eisen die na Brexit zijn ingevoerd, het bedrijf er al toe hebben gedwongen te stoppen met het aannemen van bestellingen van klanten die buiten het VK zijn gevestigd.
Bron: thebusinessdesk.com 

VK: Miljardair Kretinsky vergroot belang in Sainsbury's
Overnamegeruchten rond Sainsbury's gonzen opnieuw nu de Tsjechische investeerder Daniel Kretinsky onverwacht zijn belang in de Britse supermarktketen heeft verhoogd tot 9,99%. Via zijn investeringsfonds Vesa Equity Investments kocht zakenman Daniel Kretinsky afgelopen weekend voor € 345 mln aandelen in Sainsbury's, de op één na grootste supermarktketen in Groot-Brittannië. Daarmee verhoogde de investeerder zijn belang van 3% tot 9,99% en werd hij de op één na grootste aandeelhouder van het bedrijf, na Qatar Holdings, waarvan hij de aandelen kocht.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Aldi start proef met verpakkingsvrije producten
Aldi is begonnen met de verkoop van zijn eerste verpakkingsvrije producten in zijn nieuwste poging om klanten te helpen duurzamer te winkelen. De proef is beschikbaar in een winkel in Ulverston, Cumbria, en als de proef slaagt, zegt Aldi dat het zijn navul opties in de toekomst in andere winkels wil ontwikkelen. De maatregel zou meer dan 130 ton, of meer dan 21 mln stuks, plastic per jaar uit de winkels kunnen verwijderen.
Bron: retailgazette.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven