Hapag-Lloyd-directeur: "De heropleving van de vraag is sterker dan we hadden verwacht"

Wereldwijd is er sprake van een tekort aan containers. Op LinkedIn heeft Hapag-Lloyd-directeur Rolf Habben Jansen laten weten dat het bedrijf een order heeft ondertekend voor nog eens 150.000 TEU koelcontainers, bovenop de 300.000 TEU die sinds het begin van de pandemie al aan de vloot werden toegevoegd.

"De afgelopen maanden zagen we een veel sterkere heropleving van de vraag dan verwacht. De vertragingen en congestie in havens als gevolg van Covid-19 maakten het lastig om op het juiste moment en de juiste plaats voldoende lege containers beschikbaar te hebben.  Zelfs nu we sinds het begin van de pandemie een recordaantal van 300.000 TEU aan onze bestaande vloot hebben toegevoegd," aldus Jansen. 

"Vandaar dat we een contract aangegaan zijn voor nog eens 150.000 TEU standaard en geavanceerde koelcontainers, evenals voor 8.000 TEU gespecialiseerde containers voor overmaatse en gevaarlijke vracht. Een aantal hiervan werd al in het eerste kwartaal geleverd, maar het merendeel wordt de komende maanden in de vloot geïntegreerd. De investering van €550 mln die hiermee gemoeid is, is één van de grootste uit de geschiedenis van het bedrijf en zal de druk op de mondiale logistieke infrastructuur moeten verlichten. 

Jansen verwacht dat de situatie de komende twee maanden nog gespannen zal blijven. Het bedrijf zal echter nauw samenwerken met haar klanten om de impact van de huidige krapte op de toeleveringsketen te minimaliseren. 

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven