Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herbruikbare draagtassen gemaakt van fruitschillen en cellulose

Ontwerpers Johanna Hehemeyer-Cürten en Lobke Beckfeld hebben een duurzaam alternatief voor de papieren tas ontworpen: een herbruikbare boodschappentas met de naam Sonnet155. Het gebruik van boodschappentassen in plaats van wegwerptassen kan de ecologische voetafdruk verkleinen, op voorwaarde dat ze van duurzame materialen zijn gemaakt.

Om ervoor te zorgen dat elke tas afbreekt in de bodem of het water, is Sonnet155 volledig gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, meer bepaald van de composiet van twee grondstoffen: pectine en cellulosehoudend productieafval uit de textielindustrie.

Sonnet155

Pectine is een plantaardige polysaccharide afkomstig van fruitschillen, terwijl cellulose-productieafval afkomstig is van cellulose, de primaire celwand van planten. Wanneer deze organische verbindingen worden gemengd om Sonnet155 te creëren, vormen ze een duurzaam, taai, gelatine-achtig weefsel dat na verloop van tijd kan oplossen bij consequent gebruik. Het materiaal lijkt enigszins elastisch, maar ziet er ook uit en voelt aan als leer.

De makers ontwierpen Sonnet155 om een esthetisch aantrekkelijk, duurzaam alternatief te bieden voor papieren en plastic wegwerptasjes, dat aanvoelt "als een lust in plaats van een last". Sonnet155 komt in een breed scala van kleuren, waaronder een mooie blauw, groen, oranje, citroen geel, en limoen.

Bron: intelligentliving.co

Publicatiedatum: