Ruiten Foodpack kiest voor nieuwe ERP-oplossing van Aptean

"Ruiten Foodpack uit Roelofarendsveen groeit voortdurend, dankzij de flexibiliteit, snelheid en diversiteit aan producten. Echter, het huidige ERP-systeem belemmert dit. Om verder te kunnen groeien, ligt de focus steeds meer op digitalisering en daarom is het bedrijf op zoek gegaan naar een nieuwe ERP-oplossing. Een dankbaar nieuw project voor softwarepartner Aptean", aldus beide bedrijven.


Links: Roel de Bruijn, Aptean. Rechts: Erwin van Ruiten, Ruiten Foodpack

De voornaamste reden om te kiezen voor een nieuw ERP-systeem was de behoefte aan een volledig geïntegreerde oplossing, om grip te krijgen op de organisatie en inzicht te krijgen in alle processen. Met name in voorraad- en locatiebeheer zijn er grote winsten te behalen voor Ruiten Foodpack. Met een grote afhankelijkheid van de klant, is het belangrijk te allen tijde digitaal inzichtelijk te hebben wat de voorraadposities zijn om snel te kunnen schakelen. Dankzij de food specifieke cloud-oplossing die goed aansluit bij de eisen en wensen van Ruiten Foodpack, kwam Aptean Food & Beverage ERP Foodware Edition naar voren als de beste keuze. De keuze voor de cloud is gemaakt om de veiligheid af te dekken en tevens altijd en overal te kunnen werken.

“De grootste toegevoegde waarde bij Aptean zien we met name in het feit dat de oplossing zeer gericht is op voedselproducenten. Daar is echt over nagedacht. Het is een partij die weet waar ze mee bezig zijn, met mensen die kennis hebben en die weten hoe het in de praktijk werkt. Daarnaast is het een lokale speler in Nederland, dus we kunnen kort op de bal spelen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn met de implementatie van een nieuw systeem, maar het eerlijke en betrouwbare verhaal gaf voor ons de doorslag”, aldus Erwin van Ruiten, eigenaar Ruiten Foodpack. 

Een mooie volgende stap bij Ruiten Foodpack staat al op de planning. “We moeten er nu eerst voor zorgen dat we een goed systeem hebben draaien, waarmee we ook gelijk een gedeelte van onze interne processen aanpassen. We gaan onze werkwijze kritisch bekijken en zorgen dat we meer gestandaardiseerd te werk gaan, zodat we eenvoudiger kunnen groeien. De volgende stap is dan om meer transparantie richting de klant te bieden, ze sneller te kunnen voorzien van informatie en te tonen dat we echt uniek zijn.” 

Een mooi project voor Aptean, door de zeer goede fit met het bedrijf en de processen. “Zowel in de omvang van het bedrijf, als in de ambities naar de toekomst toe en de faciliterende rol van Aptean daarin, past dit bedrijf erg goed bij ons. We kijken dan ook erg uit naar deze nieuwe samenwerking”, sluit Roel de Bruijn van Aptean af. 

Voor meer informatie:
www.ruitenfoodpack.com 
www.aptean.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven