"Een voedselveilige verpakking in Covid-19-tijden"

"Voedingsproducenten over heel de wereld zijn zoekende naar juiste verpakkingen en materialen. Waar de ene kiest voor duurzaamheid, kiest de andere voor presentatie, een functionaliteit of kostprijs. Sinds het uitbreken van het Coronavirus is daar een extra onderwerp bijgekomen: food safety. Dit kan zitten in de atmosfeer of barrière van de verpakking, maar ook de bescherming van het exterieur."

"Een verpakking wordt tot wel 10 keer vastgepakt door vreemde handen gedurende de logistieke keten tot bij de consument. Uit vele verpakkingen wordt gegeten of gedronken, waardoor een besmetting middels een contaminatie kan plaatsvinden. Daar waar een verpakking de voeding beschermt, beschermt een Skirtall verpakking zowel de voeding als de verpakking", aldus het bedrijf. "Op quarantaine-afdelingen in ziekenhuizen wordt Skirtall al volop ingezet."

Deksel of topseal?
Veel retailers en foodservice partijen kiezen ervoor om de deksels te vervangen door een topsealfolie om daarmee het gewicht aan plastic tot wel 20% te verlagen. Daarmee verliest de verpakking zijn ambachtelijke uitstraling. Skirtall kan daar het compromis in zijn.

  • Verpakking met deksel: ambachtelijke uitstraling, maar qua duurzaamheid minder.
  • Verpakking met topsealfolie: duurzame oplossing maar een industriële uitstraling.
  • Verpakking met Skirtall is “the best of both worlds”: de uitstraling van een deksel met de duurzaamheid en functionaliteit van een topsealfolie.

"Steeds meer verpakkingsproducenten maken hun cups, buckets, shakers e.d. geschikt voor een deksel, topsealfolie en Skirtall. 1 verpakking, 3 opties dus", aldus het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Skirtall
www.skirtall.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven