Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15 supermarkten op de wachtlijst

Deventers streekmerk bij 10 supermarkten van start

Tholen - In de regio Deventer hebben 18 telers en boeren met hulp van de gemeente en supermarktondernemers de handen ineen geslagen. Hun producten liggen met het label Van Onze Grond sinds gisteren bij 10 supermarkten in de schappen. Nog 15 regionale supermarkten staan op de wachtlijst, ook zijn er een flink aantal regionale producenten die mee willen doen.

Van Onze Grond is een coƶperatie opgericht door deelnemende voedselproducenten. Jumbo-ondernemer Hans Kok is een van de bestuursleden. Opvallend is dat er veel de belangstelling is van regionale supermarktondernemers. Voorwaarde om mee te mogen doen is dat deze winkels een sterke lokale betrokkenheid hebben. Voorwaarde voor de producenten is dat ze voor minimaal 50% met lokale grondstoffen werken. Ook de partners in communicatie en logistiek komen uit de regio.

Streekproducten bereikbaar maken via supermarkten is logistiek niet gemakkelijk. De coƶperatie samen met Combigro in Zutphen die de supermarkten twee maal per week gaan bevoorraden. Alle producten krijgen het label Van Onze Grond, met daarop een QR-code die naar hun eigen informatie leidt, zodat de boeren en telers zichzelf zo kunnen presenteren.


Deelnemende voedselproducenten

Voor meer informatie:
Van Onze Grond
www.van-onze-grond.nl 
FB Van Onze Grond