Eerste bramen van 2021 verkocht bij BelOrta

Na de verkoop van de eerste aardbeien begin maart en de eerste frambozen vorige week, is ook het braambessenseizoen bij BelOrta van start gegaan. BelOrta-producenten Royakkers (Kinrooi) en De Koning (Etten-Leur) voerden de eerste kistjes van het seizoen aan.

Populariteit braambessen in stijgende lijn
De afgelopen jaren is de populariteit van braambessen – net als andere lokaal geteelde bessen – stevig toegenomen. Recente cijfers van GFK tonen aan dat de consumptie van braambessen in België de afgelopen 5 jaar met maar liefst 59% gestegen is.

Zachtfruitseizoen volop gestart
De eerste braambessen van het jaar waren zowel van de Loch Ness als Sweet Royalla-variëteit. De koper van deze eerste bramen was Spar. Alle braambessen uit het BelOrta-assortiment – met als hoofdvariëteit Loch Ness – worden onder bescherming geteeld. "De Sweet Royalla-bramen, met hun zoete smaak, zijn nog vrij nieuw in het assortiment. Deze Limburgse braambes, die pas in 2018 het levenslicht zag, werd vorig jaar met succes gelanceerd", aldus BelOrta. 

BelOrta verwacht de piekperiode van mei tot september. De primeurverkoop van de braambessen is de derde in het rijtje van zachtfruitprimeurs in 2021 – na aardbeien (3 maart) en frambozen (7 april). De komen weken verwacht BelOrta ook o.a. de eerste lokaal geteelde blauwe bessen en rode bessen van het nieuwe jaar aan te leveren.

Voor meer informatie:
BelOrta
Divisie Borgloon
+32 (0)12 670 210
Divisie Zellik
+32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be  
www.belorta.be   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven