Hnos Fernández López voltooit expansie in Zuid-Spanje

Fernández Global Fruit Group heeft onlangs twee standen verworven op de groothandelsmarkt Mercasevilla, in de Andalusische gewesthoofdstad. Dit ligt volledig in lijn met de uitbreidingsplannen van het bedrijf in de Zuid-Spaanse regio. De officiële opening vond plaats op maandag, wat meteen ook de start was van de handelsactiviteiten van het bedrijf op de groothandelsmarkt in Sevilla.

De twee verkooppunten bevinden zich op nummer 16 en 17 van Hal 1 in Mercasevilla. In totaal beschikt het bedrijf op de twee stands, met inbegrip van uitstalruimte, koelkamers en kantoren, over 288 m2.

Momenteel is Fernández Global Fruit Group een van de grootste Spaanse AGF-groothandelsbedrijven met een jaarlijkse omzet van 230.000 ton groenten en fruit afkomstig van over de hele wereld. De groep was al aanwezig op de belangrijkste groothandelsmarkten in Midden- en Noord-Spanje, maar op geen enkele in Zuid-Spanje.

"In 2017 hadden we nog niets in Sevilla, maar in de afgelopen drie jaar hebben we Sevimpor overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het rijpen en afzetten van bananen van de Canarische Eilanden en dat beschikt over faciliteiten van 1.800 vierkante meter", zegt Montse Montané van de marketingafdeling. "Vervolgens hebben we in 2018 een platform geopend in Dos Hermanas, dicht bij Sevilla, dat ongeveer 8.000 vierkante meter groot is. Daarin hebben we rijpingskamers in ondergebracht voor Canarische en overzeese bananen en opslagruimte om de supermarkten te kunnen voorzien van zowel lokale als geïmporteerde verse producten. De site biedt grote logistieke voordelen door de nabijheid van de haven van Algeciras." 

"Met de opening van onze stand op Mercasevilla ronden we voorlopig onze uitbreidingsplannen in het zuiden van Spanje af, want zo geven we dus ook invulling aan de voor ons tot nu toe ontbrekende schakel in Zuid-Spanje: de groothandelsactiviteit", zegt Montse Montané.

"Op deze nieuwe locatie zullen we de detaillisten uit de omgeving vooral een van onze topproducten presenteren: de Canarische banaan. Daarnaast bieden we uiteraard ook een breed palet aan Spaanse en importproducten aan, vooral uit Noord-Afrika en Zuid-Amerika", besluit Montse.

Voor meer informatie:
Hnos. Fernández López, S.A
+34 93 262 66 90 (Spanje)
info@grupofernandez.es
www.grupofernandez.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven