Argentijnse peren winnen terrein op Italiaanse markt

Op de Italiaanse groothandelsmarkten zijn sinds enkele dagen steeds meer Argentijnse peren te vinden. In maart was de import van deze peren een dure aangelegenheid, maar in april gaf de douane vrij baan voor deze peren. Om die reden wordt het Argentijnse gewas nu vaker aangeboden.

Op de markt van Verona hadden de Argentijnse Williams peren op 12 april een prijs van €1,40 per kilo. Inmiddels is dit gestegen tot €1,75 per kilo. Echter, de afzet van deze peren verloopt traag en ze hebben de neiging te snel te vergelen.

Dit neemt niet weg dat er nog steeds Italiaanse peren zijn en dat deze, mits goed behandeld, van uitstekende kwaliteit zijn. Abate peren uit Emilia Romagna hadden op 14 april op de markt van Cesena een prijs die varieerde tussen de €1,00 en €2,20 per kilo, afhankelijk van kwaliteit en grootte. Toch zijn er ook kwaliteitsproblemen op nationaal niveau voor sommige partijen.

“Het probleem is dat er een mentaliteitsverandering nodig is, een alliantie tussen de telers en de foodretail. We moeten een gewas bij de consument krijgen dat al bijna gegeten kan worden. Vaak liggen er peren in de schappen van de supermarkt die, eenmaal thuis, 7 dagen in de voorraadkast op kamertemperatuur moeten blijven liggen voordat ze eetbaar zijn.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven