Zuid-Afrikaanse steenfruit- en vijgenspecialist Stems Fruit viert 10-jarig bestaan

In het jaar dat Stems Fruit haar 10-jarig jubileum viert, wordt het bedrijf beloond met een steenfruitoogst van een uitzonderlijk hoge kwaliteit en omvang. "Wij zijn uiteraard enorm trots en dankbaar dat we deze mijlpaal kunnen vieren," vertelt Annelie Haumann, algemeen directeur van Stems Fruit.

"Terugkijkend moet ik eerlijk bekennen dat het ons de afgelopen jaren voor de wind is gegaan. We hebben echter ook de nodige uitdagingen moeten overwinnen. Het zijn de mindere jaren die je nederig houden en uitdagen om efficiënter te werken en buiten de gebaande paden te denken."

Het bedrijf werd officieel opgericht op 11 juni 2011 en vertegenwoordigt 25 toegewijde steenfruittelers en acht vijgentelers in de Zuid-Afrikaanse regio Westkaap. Stems Fruit is gevestigd in het hart van de Zuid-Afrikaanse steenfruit- en vijgenteeltgebieden en heeft haar hoofdkantoor in Paarl. In Ceres is een technisch kantoor gevestigd. 

Een onlangs aangeplante nectarineboomgaard (foto's: Stems Fruit)

“Onze bedrijfsfilosofie is simpel: maak de zaken niet ingewikkelder dan ze zijn, zorg dat de basis goed is, handel snel en professioneel en wees transparant," vervolgt ze. 

"Met een innovatief fruitaanbod, bestaande uit 4,1 mln kartons steenfruit en 150 ton verse vijgen, zijn we er de laatste tien jaar in geslaagd uit te groeien tot een toonaangevende speler op de steenfruit- en vijgenmarkt."


Annelie merkt op dat het bedrijf zijn succes dankt aan de steun van veredelaars van wereldklasse, de beste retailers en toegewijde dienstverleners en importeurs. "Wij koesteren deze partners en zijn dankbaar voor hun bijdrage aan ons succes," vervolgt ze, eraan toevoegend dat ze denkt dat dit succes ook te danken is aan het voortdurende streven van het bedrijf naar uitmuntendheid en haar oog voor detail, hetgeen voortvloeit uit de passie die de telers delen voor hun fruit. 

Geen concessies aan kwalitatief aanbod en rasseninnovatie 
“De producten waar we mee werken dwingen ons met minder telers samen te werken, maar wel met strategisch gekozen telers," zegt Pierre Rossouw, technisch manager bij Stems Fruit. 

Rechts: geelvlezige nectarines 

“In een uitdagend jaar zoals het huidige, waarin we te kampen hebben met een tekort aan containers, wind die voor vertraging in de havens zorgt en een overaanbod op markten, realiseren we ons eens te meer het belang van een hoogwaardig aanbod van hoge kwaliteit en van rasseninnovatie om de vraag aan te blijven jagen."

Stems Fruit heeft toegang tot 's werelds beste steenfruitveredelingsprogramma's en heeft een fulltime beoordelaar in dienst om toonaangevend te kunnen blijven op het gebied van innovatieve steenfruitrassen. 

"Proefpercelen in verschillende teeltgebieden stellen ons in staat om de beste rassen te identificeren, die niet alleen goed scoren op smaakeigenschappen, maar ook op houdbaarheid, externe kwaliteit en die ook nog eens duurzaam zijn in termen van opbrengsten, verhandelbare volumes en maten," legt Pierre uit. 

"Een fundamentele troef voor de duurzaamheid van ons bedrijf is ons uiterst professionele, toegewijde en trouwe telersbestand, dat onze visie deelt," vertelt Annelie. "Binnen de Stems telersgroep geloven we in duurzame teelt, verantwoorde groei en financiële efficiëntie die gestoeld is op milieuvriendelijke en vooruitstrevende teeltpraktijken."
 
Flamingo's vliegen langs de steenfruitboomgaarden in Ceres

Annelie legt uit dat de naam Stems verwijst naar de ondersteunende rol van het bedrijf als link tussen telers en de markt, die een stroom van informatie van en naar de markt biedt waardoor telers kunnen anticiperen op de marktvraag, nieuwe kansen en duurzame ontwikkelingen.

Annelie sluit af met een quote van Steve Jobs die haar bij is gebleven: "De enige manier om je werk goed te doen is door te houden van wat je doet."

Voor meer informatie:
Annelie Haumann
Stems Fruit
+27 21 860 3400
info@stemsfruit.co.za
www.stemsfruit.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven