"Egyptische knoflook beleeft onstabiel seizoen"

Het seizoen van gedroogde Egyptische knoflook staat op het punt van start te gaan, terwijl dat van verse knoflook bijna ten einde loopt. De export was dit jaar lager, maar de vraag op de lokale markt in Egypte is daarentegen vrij sterk. Dit heeft tot prijsstijgingen geleid, hoewel de prijzen nog altijd vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar. 

Volgens Ralph Nakhal, werkzaam bij de Egyptische AGF-exporteur Tomna, was het Egyptische knoflookseizoen niet echt stabiel. "Het knoflookseizoen was dit jaar nogal onstabiel omdat de prijzen op de lokale markt stegen terwijl er minder werd geëxporteerd. In Europa en Rusland ligt de vraag naar knoflook niet op het niveau van 2019, of zelfs vorig jaar, toen er in veel landen sprake was van lockdowns. De meeste teeltbedrijven zijn nu klaar met de oogst. De maten zijn dit seizoen over het algemeen kleiner, wat te maken heeft met de mist in februari en begin maart, die zijn weerslag op de oogst heeft gehad."

"Momenteel is de vraag op de lokale markt vrij sterk ten opzichte van de vraag op exportmarkten. Dit betekent dat de prijzen op de binnenlandse markt nogal hoog zijn. Desondanks zijn ze vergelijkbaar met de prijzen van vorig jaar," legt Nakhal uit. De situatie in het Suezkanaal hielp ook niet mee. "De blokkade in het Suezkanaal had gevolgen voor onze export, aangezien het voor een hoop onrust in de havens zorgde. We konden niet aan lege containers komen om onze knoflook in te verladen. Gelukkig is dit probleem nu opgelost en is de situatie weer normaal." 

Nu breekt voor Tomna het seizoen van de gedroogde knoflook aan. "De komende weken komt er een einde aan het seizoen van verse knoflook, terwijl dat van gedroogde knoflook weer van start gaat. We nemen daarom vanaf nu orders voor gedroogde knoflook in behandeling," zegt Nakhal tot slot. 

Voor meer informatie: 
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
+20 100 2717 275
ralph@tomna.farm 
www.tomna.farm 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven