"Marokko zal Spanje voorbijstreven als belangrijkste leverancier van versproducten in VK"

Volgens de voorzitter van de nieuwe Britse politieke partij TIME, Robert Kimbell, zal Marokko Spanje voorbijstreven als de belangrijkste leverancier van versproducten en olijfolie aan het Verenigd Koninkrijk.

Na de introductie van een directe scheepvaartlijn tussen Marokko en het VK, tweette Kimbell: "Marokko's aantrekkingskracht is ongeëvenaard aan het worden. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Marokko Spanje voorbijstreeft."

"De hoge kwaliteit van Marokkaanse tuinbouwproducten zou gemakkelijk de plaats kunnen innemen van Spaanse, Portugese en Italiaanse versproducten nu het Verenigd Koninkrijk uit de EU is", voegde Kimbell eraan toe, zeggende dat "het een opwindend vooruitzicht is voor een deal die zich nu in de laatste stadia van de onderhandelingen bevindt."

De opmerkingen van de voorzitter van de Time Party zullen niet onopgemerkt blijven. Met name Spanje maakt zich zorgen over de dynamiek van de handelsbetrekkingen tussen Marokko en het VK. De bilaterale handel tussen het VK en Marokko bedroeg in 2019 meer dan € 2,5 mld. De beurs van Casablanca heeft een partnerschap met de beurs van Londen en de Brits-Marokkaanse Kamer van Koophandel kan bedrijven bijstaan die nieuw zijn op de markt.

Bron: northafricapost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven