Europese markt positief over vroege Zuid-Afrikaanse grapefruit

De grapefruitoogst is begonnen in de noordelijke regio's van Zuid-Afrika. Bij Komati Fruit Group is de selectieve oogst begonnen in week 13. Jacques Borcherds van Riverside Farm Packhouse: "We zijn begonnen met het selectief plukken om de vroege markt te betreden. Het fruit aan de binnenkant van de boom heeft de neiging om sneller te kleuren dan het fruit aan de buitenkant. We zullen twee keer door de boomgaarden gaan voor de grote oogst. De algemene kwaliteit van wat we hebben gezien is uitstekend, terwijl de interne kwaliteit ruim boven de minimumverpakkingsnorm ligt en de opbrengsten zouden zowel in de noordelijke als in de zuidelijke regio's van Zuid-Afrika moeten toenemen."

De natte zomer was goed voor de Zuid-Afrikaanse citrustelers, omdat er gedurende het hele groeiseizoen veel regen is gevallen, wat de grootte en de kwaliteit van het fruit ten goede is gekomen. De regen heeft na een lange periode van droogte ook de waterreservoirs gevuld.

"Dit is geweldig, want er wordt hier in het noorden veel citrus geteeld en de telers kijken uit naar een betere oogst dit jaar en naar de mogelijkheid om de boomgaarden goed te irrigeren komende uit de winter waarin we geen neerslag hebben gehad."

De Citrus Growers Association houdt toezicht op de grapefruitexport, maar telers kunnen de markten op zodra aan de fruitspecificaties voor export is voldaan. De meeste telers exporteren graag zo vroeg mogelijk om de Europese en Chinese markten te kunnen betreden wanneer het aanbod laag is, terwijl andere telers moeten wachten tot week 15-18 om kleur en interne kwaliteit te laten rijpen.

"We hebben nogal wat witte grapefruit, die erg populair is in Japan, dus het is voor ons van cruciaal belang om op de eerste en tweede schepen te zitten die in Japan aankomen en daarom proberen we zo vroeg mogelijk te beginnen. We richten ons vooral op de Chinese, Japanse, Koreaanse en Europese markten."

"De eerste grapefruit is verpakt en het eerste schip met bestemming Europa zal tegen 1 mei vertrekken en half mei aankomen. In dit stadium ziet de Europese markt er zeer positief uit, vooral voor de vroege grapefruit van Zuid-Afrikaanse telers."

Voor meer informatie:
Jacques​ Borcherds 
The Karino Farms Pty Ltd
+27 137903004
jacques@riversidefarm.co.za 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven