Gele trilzwam nieuw in het assortiment van FME

Tholen - Nieuw in het assortiment van FME, de gele trilzwam oftewel de Golden Ear Mushroom (Tremella aurantia). "Trilzwammen worden voornamelijk geconsumeerd in Azië, met name in China, en worden vandaar uit naar de rest van de wereld geëxporteerd", vertelt Luc van den Aker van FME. "Deze paddenstoel wordt veel gebruikt in soepen en stoofschotels. De gele trilzwam past goed bij knoflook, gember, groene uien, tijm, koriander, wortelen, paprika, tofu, buikspek, gevogelte, vis, sesamolie, sojasaus en azijn. Het is een product dat het hele jaar door leverbaar is."

"Deze gecultiveerde variant uit de provincie Yunnan in China zijn klein tot middelgroot, hebben een gemiddelde diameter van 5-10 centimeter en zijn stengelloos en bestaan uit clusters, legt Luc uit. "De Golden Ear is geel tot feloranje van kleur. Gedroogd krijgt het vruchtvlees een gouden, matte finish die broos wordt waardoor het lijkt op een oranje bloemkool."

De gele trilzwam blijft in de koelkast tot een week goed als ze losjes in een papieren zak worden bewaard. In gedroogde vorm kunnen deze maximaal drie maanden worden bewaard in een luchtdichte verpakking. "Het is ook een erg gezond product. De gele trilzwam is een goede bron van kalium, ijzer en calcium. Tevens zijn ze ook een goede bron van sporenelementen zoals mangaan. Kortom, een prachtig product om mee te werken in de keuken", besluit Luc.

Voor meer informatie:
Luc van den Aker
Fresh Mushroom Europe
Riyadhstraat 39-41
B-2321 Meer (Transportzone), België
+32 (0) 331 718 19
Luc.vandenaker@fme-nv.com     
www.fme-nv.com       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven