De pakstations van Frutas Rafael Manzano E Hijos kleuren weer oranje, want een paar dagen gelegen is het seizoen van de mispels, het fruit dat de lente inluidt aan de Spaanse Costa Tropical, weer van start gegaan.
Bij Frutas Manzano vertellen ze dat de eerste mispels worden geplukt in de gemeenten Motril, Almuñécar en Salobreña. Na enkele weken wordt er dan overgeschakeld op de hoger gelegen percelen in Ítrabo, Molvízar, Jete en Otívar, waar het fruit wat meer tijd nodig heeft om te rijpen.
Frutas Manzano hoopt dit seizoen, net als voorgaande jaren, weer meer dan anderhalf miljoen kilo mispels op de markt te brengen. "Het is eigenlijk een heel stabiel product. Er komen niet echt nieuwe percelen bij, maar er vallen er ook geen af. Elke lente oogsten we ongeveer dezelfde hoeveelheden", zegt Alfonso García, hoofd administratie.
Frutas Manzano heeft het over het belang van de rol van de teler, want de mispelteelt vereist heel wat handenarbeid. “Maar ook in het pakstation moet er heel zorgvuldig te werk worden gegaan. De mispel is een zeer delicaat fruit als het om verpakking gaat”, zegt García.
Het bedrijf uit Granada heeft goede verwachtingen voor het komende seizoen, ook al ging de afzet vorig jaar met veel ups en downs vanwege de pandemie. “Gelukkig gaat het grootste deel van onze productie naar de Europese markten", zegt García.
Voor meer informatie:
Frutas Rafael Manzano E Hijos S. L.
Polígono Industrial “la Gasolinera” 41 a 44
18680 Salobreña (Granada) - Spanje
+34 958 612 512 / +34 958 612 588
www.frutasmanzano.com