Potato Weekly - 9 april 2021

Britse aardappelhandel is in afwachting wijzigingen Covid-regels

De prijzen voor verpakte frites van Markies en Agria hebben deze week de opwaartse trend voortgezet.

Een groot deel van de handel is in afwachting van de wijzigingen van de overheidsmaatregelen. Hopelijk zal de vraag toenemen wanneer er weer uit eten mag worden gegaan en er meer mensen op stap gaan.

De koude start van de week, met sneeuwvlagen, heeft het poten voor sommigen op een laag pitje gezet, omdat de bodemtemperaturen lager waren dan gewenst. Dankzij het daaropvolgende heldere weer konden velen echter doorgaan en goede vooruitgang boeken.

Verpakking
De handel in verpakkingen is deze week naar verluidt rustig. Er wordt uitgekeken naar de versoepeling van de Covid-maatregelen, in de hoop dat dit de vraag in sommige sectoren weer op peil zal brengen.

In de supermarkten is er vooral vraag naar Maris Piper, maar naar verluidt is het moeilijk om aan de beste kwaliteit te komen. De prijzen van die kwaliteit zijn dan ook hoog.

De vraag naar verpakkingsproducten is betrekkelijk constant en er worden vaak nabestellingen gedaan. De vraag zou volgende week kunnen aantrekken naarmate de eerste week van de versoepeling aanbreekt, al zou dit de retail iets kunnen ontmoedigen.

Nu de beschikbaarheid van rode aardappelen enigszins beperkt is, blijft de prijs voor witte oplopen.


Afbeelding: AHDB

Zakken
Agria en Markies blijven de leiding nemen op de markt voor zakken. Veel telers zijn druk bezig met veldwerk en poten, waardoor het product minder snel van het bedrijf wordt afgevoerd. Dit, in combinatie met een relatief sterke vraag naar deze rassen, heeft deze week tot hogere prijzen geleid.

De handel in industrieaardappelen is deze week gemengd geweest. In sommige regio's was er voor het paasweekend meer handel, maar in andere regio's was de verwachte toename niet zo groot en waren er deze week nog voorraden over.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven