Indiase fruitexporteur schaalt productie van topsealverpakkingen voor druivenexport op

In het seizoen 2020-2021 werd de druivenmarkt verstoord door verschillende factoren, waaronder de lockdowns op verschillende markten en ongunstige weersomstandigheden in teeltgebieden. Dit maakte het voor verpakkingsproducenten erg lastig om een inschatting van de vraag te maken. Daarnaast moesten ze altijd gereed zijn om te kunnen produceren zodra de situatie veranderde.

"We leveren al zeven jaar clamshellverpakkingen aan druivenexporteurs in India, Brazilië en Egypte," vertelt Sukhdeep Sethi, directeur van AVI Global Plast. "Vanwege de verschuiving van clamshell- naar topsealpunnets in het VK zijn we vier jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van heatsealverpakkingen. De punnets worden verpakt door exporteurs in India, maar niet geseald, en vervolgens naar het VK geëxporteerd, waar ze door de importeur/groothandel met hoge snelheid worden geseald met een traysealmachine. De mallen van deze machines werden ontwikkeld voor het verwerken van in Europa goedgekeurde punnets. Wij moesten ons proces dus aan reverse engineering onderwerpen en dat nam ongeveer een jaar in beslag. We deden enkele aanpassingen en werkten samen met de machinefabrikanten om alles in orde te krijgen."

De heatsealpunnets van AVI Global zijn inmiddels goedgekeurd door de grootste importeurs in het VK en West-Europa en het bedrijf levert deze punnets al drie jaar aan Indiase en Braziliaanse druivenexporteurs.

Tot vorig jaar werd het overgrote deel van de export naar West-Europa en andere bestemmingen buiten het VK nog in clamshell- en niet in topsealpunnets verpakt. "We zijn momenteel de enige goedgekeurde Indiase leverancier van heatsealpunnets en kunnen zodoende tegemoetkomen aan de wensen van importeurs."

Vanwege Covid-19 kende het druivenseizoen dit jaar een heel andere start dan voorgaande jaren. Normaal beginnen exporteurs half december al met het inkopen van punnets, maar vanwege de onzekerheid omtrent de lockdowns in Europa, de geringe beschikbaarheid van containers, hoge vrachttarieven en de situatie in de pakstations, kreeg AVI Global dit seizoen pas half januari bestellingen binnen van exporteurs. 

“Onze omzet in januari bedroeg minder dan de helft van voorgaande jaren. Vanwege hevige regenval daalde de export van Chileense druiven naar de Europese markt echter, met als gevolg dat de Europese vraag naar Indiase druiven gedurende de eerste week van februari ineens enorm steeg."

"Exporteurs hadden dit jaar niet veel zendingen gepland vanwege de vertragingen op alle terreinen, die het moeilijk maakten om een exacte leveringsdatum te plannen. Ook was er sprake van een sterke voorkeur voor heatsealverpakkingen in plaats van clamshells. De vraag verdrievoudigde. Om aan deze sterk groeiende vraag te kunnen beantwoorden hebben we onze productie van punnets en folie opgeschaald. Exporteurs hadden immers geen alternatief, aangezien er niet kon worden geïmporteerd en er geen andere lokale leveranciers waren. De afgelopen anderhalve maand waren voor ons dan ook uniek, omdat we onze productieplanning vrijwel dagelijks om moesten gooien om aan de eisen van al onze klanten te kunnen blijven beantwoorden. Dit werd echter wel enorm gewaardeerd."

Voor meer informatie: 
Sukhdeep Sethi
AVI Global Plast Pvt. Ltd.
sethi@avigloplast.com  
+91 9820 452 598   
www.avigloplast.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven