4, 11 en 25 mei

Medfel komt met online seminar raming Europees zomerfruit

Op dinsdag 4, 11 en 25 mei, van 16:00 tot 18:00 uur, zal medFEL met de sector in contact treden met een tweedelig programma: Europese vooruitzichten voor de zomeroogst van groenten en fruit, gevolgd door rondetafelconferenties onder leiding van deskundigen over onderwerpen in verband met de nieuwe uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd. De conferenties zullen integraal live en in replay worden uitgezonden, in het Frans, Italiaans en Spaans.

Dinsdag 4 mei
16:00 uur: Europese vooruitzichten voor abrikozen & Franse vooruitzichten voor perziken en nectarines
Met Santiago Vazquez, Federación van Spaanse coöperaties (Spanje), Elisa Macchi, directeur van CSO (Italië) Georges Kantzios, ASEPOP Cooperative (Griekenland) en een vertegenwoordiger van de BOB perziken en abrikozen van Frankrijk.
Discussie onder leiding van Eric Hostalnou, hoofd van de afdeling groenten en fruit van de Landbouwkamer van Pyrénées-Orientales.

17.00 uur: Ronde Tafel - "Dokter Citizen en Meneer de Consument"
Burgers zijn veeleisend als het om hun voeding gaat. Het moet van hoge kwaliteit zijn, gediversifieerd, de herkomst moet kloppen, de teeltmethoden moeten milieuvriendelijk zijn, de sociale normen moeten hoog zijn. Maar wanneer ze consument worden, zijn ze op zoek naar lage prijzen, kant-en-klare producten, zonder zich te bekommeren om de oorsprong. Dit seminar vergelijkt de resultaten van opiniepeilingen met analyses van de aankopen van consumenten.

Met medewerking van sprekers als Delphine Taillez, adjunct-directeur, Aprifel. De andere sprekers zullen te zijner tijd worden bevestigd.
Discussie voorgezeten door Olivier Masbou, geassocieerd journalist, persagentschap Socopag.

Dinsdag 11 mei
16:00 uur: Prognoses van meloenaanplantingen
Met Myriam Martineau, voorzitter van de Interprofessionele Meloenvereniging (AIM), Jérôme Jausseran, hoofd communicatie bij de AIM, Marion Mispouillé, projectmedewerker bij de AIM.

17:00 uur: Rondetafelconferentie - "Hoe ver zal bio gaan? Nieuwe uitdagingen voor de toekomst"
Hoe groeit de biologische sector nog? Biologische producten moeten voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij (milieuverbintenis, lokaler, ethischer) en tegelijk een bron van toegevoegde waarde blijven voor de stakeholders in het kader van een nieuwe basis van strengere Europese regelgeving.
Met Laure Verdeau, directeur van Agence BIO, Gil Kressmann, econoom en consultant, lid van de Académie française de l'agriculture (nog te bevestigen).

Dinsdag 25 mei
16:00 uur: Europese vooruitzichten voor perziken en nectarines
Met Javier Basols, Federación van Spaanse coöperatieven en Manel Simon, Afrucat, Catalonië (Spanje), Elisa Macchi, directeur van CSO (Italië) Georges Kantzios, ASEPOP Cooperative (Griekenland) en Bruno Darnaud, Perziken en Abrikozen van Frankrijk BOB.

17:00 uur: Ronde tafel - "Click+collect, ruimte voor verbetering voor verse groenten en fruit?"
Click+collect en meer in het algemeen online winkelen is een zich snel ontwikkelende retailsector. Frankrijk is koploper in Europa wat betreft het marktaandeel van online gekochte consumptiegoederen (7,1%). Maar terwijl de meeste van onze buren de voorkeur geven aan thuisbezorging, zijn Franse consumenten ontvankelijker voor click+collect (8 op de 10 online-aankopen). De sector verse groenten en fruit moet zijn plaats op deze markt nog vinden.

Voor meer informatie:
Mathilde Lapersonne
SPAS Organisation
+33(0)1 7738 8916 
mlapersonne@spas-expo.com 
www.spas-expo.com 
www.medfel.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven