Aldi en Asda trokken meeste nieuwe shoppers tijdens meest recente Britse lockdown

Aldi en Asda trokken meeste nieuwe shoppers tijdens meest recente Britse lockdown 
Aldi en Asda waren de beste concurrenten wat betreft het aantrekken van nieuwe shoppers naar hun winkels tijdens de meest recente Britse lockdown, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Shoppercentric. Op de vraag welke supermarkt zij voor de allereerste keer hadden bezocht tijdens de laatste lockdown in december 2020, antwoordde 7% van de respondenten met Aldi, 6% met Asda en 5% met Tesco.
Bron: esmmagazine.com 

Zwitserland: Spar breidt aanwezigheid op tankstations uit
Spar Zwitserland heeft haar tankstation- activiteiten uitgebreid met de toevoeging van 2 nieuwe winkels in Langenthal en Pratteln in maart in samenwerking met AVIA en Autogrill. De Spar Express-vestiging in Langenthal wordt beheerd door AVIA, de grootste exploitant van tankstations in Zwitserland. In de winkel wordt de hele dag door vers brood gebakken en er is ook een ruim aanbod aan groenten en fruit, voegde de retailer toe. De tweede nieuwe winkel in Pratteln is een gemoderniseerde en verbouwde Spar Express-vestiging, met een verkoopoppervlakte van 120 m2. Met deze winkel breidt Spar Zwitserland haar samenwerking met snelwegrestaurateur Autogrill uit. De winkel biedt een breed assortiment aan versproducten, zoals groenten en fruit, zuivelproducten, kaas en vlees.
Bron: esmmagazine.com 

M&S steunt Britse tuinbouw met nieuwe campagne om de baanbrekende Select Farms kwaliteitsnormen onder de aandacht te brengen
M&S bevestigt opnieuw haar inzet voor de Britse tuinbouw met de introductie van een nieuwe vier maanden durende 'Fresh Market Update'- klantencampagne, die laat zien wat haar Select Farms partners allemaal doen om M&S Food van uitzonderlijke kwaliteit te leveren. Select Farms-kwaliteit betekent dat M&S alleen werkt met telers en producenten die ze kent en vertrouwt om haar producten bij in te kopen of dat nu om de hoogste dierenwelzijnsnormen gaat of om de bescherming van het natuurlijke milieu.
Bron: corporate.marksandspencer.com 

VK: Co-op keert bonussen uit aan topmanagers, maar houdt € 74 mln Covid-kapitaal in
De Co-op Group heeft een omzetgroei gemeld voor de 51 weken tot 2 januari, dankzij "alweer een goed jaar" voor zijn levensmiddelenbedrijf. De retailer zal naar verluidt jaarlijkse bonussen uitreiken aan zijn topmanagers ondanks zijn weigering om € 74 mln terug te betalen aan vennootschapsbelastingaftrek die het van de overheid heeft ontvangen om het bedrijf door Covid-19 te helpen. Co-op's remuneratiecommissie zal Steve Murrells en senior collega's belonen voor hun werk vorig jaar. Het bonusbedrag zal in de komende weken in het jaarverslag van de Co-op worden bekendgemaakt, meldde Sky News
Bron: retailgazette.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven