Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Versoepelingen niet voor 28 april"

De lockdown gaat nog zeker twee weken door in zijn huidige vorm. Pas vanaf 28 april kunnen mogelijk de eerste versoepelingen worden doorgevoerd. Dat heeft het kabinet zondagmiddag afgesproken in het Catshuis. 

Hugo de Jong laat via Instagram weten dat er onder meer uitgebreid gesproken is over het openingsplan waarover dinsdag een besluit wordt genomen. De hoop was dat een eerste stap op 21 april zou kunnen ingaan, maar dat lijkt net te vroeg.

"De piek in de ziekenhuizen lijkt in zicht, maar we kunnen pas versoepelen als we eroverheen zijn. Omdat het steeds sneller gaat met vaccineren (en omdat een flink aantal mensen corona heeft gehad en dus op die manier bescherming heeft opgebouwd), is de verwachting dat het niet lang meer zal duren tot we de piek in de ziekenhuizen hebben gehad. Dinsdag is er weer een nieuwe persconferentie", aldus de Jonge. 

Publicatiedatum: