Vermoedelijk Fusarium Race 4 in Peru

De Peruaanse Dienst voor Agrarische Gezondheid en Kwaliteit (Senasa) heeft op 8 april een verklaring afgelegd met betrekking tot informatie die werd verspreid over een mogelijk geval van Fusarium oxyporum f. sp. cubense (Foc R4T) in het land.

De overheidsinstelling bevestigde dat het Fytosanitaire Bewakingssysteem een vermoedelijk geval van Foc R4T ontdekt heeft in een perceel van 0,5 hectare in Sullana, in het departement Piura. Naar aanleiding daarvan werd het preventieactieplan geactiveerd om deze mogelijke fytosanitaire noodsituatie aan te pakken. Zo werden er onder meer monsters genomen om via laboratoriumanalyses vast te kunnen stellen of het werkelijk gaat om bovengenoemde plaag. De stalen worden onderzocht door de Eenheid voor Diagnostiek van Plantenziekten.

Senasa gaf aan dat de komende dagen de officiële laboratoriumresultaten worden verwacht en dat er tot die tijd gehandeld zal worden volgens de vastgestelde protocollen.

Op bevel van de overheidsinstelling zijn er ondertussen preventieve maatregelen van kracht in het gebied en in perifere zones om de mogelijke verspreiding van de plaag tegen te gaan. Senasa meldde ook dat er op nationaal niveau een fytosanitair alarm is uitgevaardigd om alle teeltgebieden van bananen en weegbree te beschermen.

Bron: eltiempo.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven