Nieuwe Zespri kiwi's onderweg naar Europa

De pas geoogste Nieuw-Zeelandse kiwi's bevinden zich momenteel aan boord van MV Cool Eagle, een nieuw gespecialiseerd koelcontainerschip gebouwd door Cool Carriers. Het schip zal naar verwachting op zondag 18 april in Zeebrugge arriveren. MV Cool Eagle maakt deel uit van een reeks van vijf schepen die de grootste reeferschepen zijn die ooit werden gebouwd. Het schip zal meer dan 7.000 paletten fruit vervoeren en is daarmee het grootste schip dat Zespri kiwi's tot nu toe heeft vervoerd. Het schip zal haar lading gele Zespri kiwi's lossen in de haven van Zeebrugge, België.

Giorgio Comino, Zespri Executive Officer Europa en Noord-Amerika, zegt dat MV Cool Eagle de eerste is van vijf geplande charter koelcontainerschepen naar Noord-Europa in het kader van Zespri's scheepvaartprogramma dit seizoen. "Op dit moment ronden wij de verkoop af van onze niet in Nieuw-Zeeland geteelde oogst en we kijken uit naar de komst van de MV Cool Eagle om ons nieuwe seizoen te beginnen," zegt Comino.

"De bestuiving en de regenval zijn goed geweest, wat de grootte van het fruit heeft bevorderd en het ziet ernaar uit dat het weer een geweldig smakelijke oogst wordt. Dit seizoen verwachten we bijna 20 procent meer gele Zespri kiwi's aan Europa te leveren, en ongeveer hetzelfde niveau van groene kiwi's als vorig seizoen."

Volgens Comino is de oogst van dit seizoen in alle teeltregio's van Nieuw-Zeeland aan de gang en werkt de hele kiwisector er hard aan om veilig te kunnen plukken, verpakken en verzenden. "Iedereen in de kiwisector heeft zich enorm ingespannen om de aanhoudende uitdagingen van Covid-19 het hoofd te bieden," zegt Comino.

Kiwi Brothers
Comino bevestigt dat in de marketingcampagnes van dit seizoen opnieuw aandacht zal worden besteed aan de Kiwi Brothers, na een succesvolle lancering op zes Europese kernmarkten vorig seizoen. "Ook dit jaar integreren we deze populaire karakters op onze voorverpakkingen en via promoties met onze retailers. We zijn ook blij dat we dit seizoen nieuwe kartonnen verpakkingslijnen kunnen uitrollen, na aanzienlijke investeringen in ons verpakkingsstation in Zeebrugge; dit seizoen zal Zespri negen miljoen
voorverpakkingen zonder plastic flow wrap aanbieden, wat ons engagement voor duurzaamheid weerspiegelt."

Met het nieuwe seizoen voor de deur kijkt de heer Comino ernaar uit om opnieuw samen te werken met de langetermijnleveranciers en partners van Zespri. "Onze leveranciers en partners blijven een belangrijke rol spelen in onze successen gedurende het jaar, en we willen hen graag erkennen voor hun werk om ons fruit aan de consument te leveren, ondanks de uitdagingen door Covid-19," besluit Comino.

Voor meer informatie:
Ellen Van Looveren
Zespri
ellen.vanlooveren@zespri.com
www.zespri-europe.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven