In Frankrijk en Italië blijft de teelt stabiel

Knoflookareaal groeit met 6% in Spanje

Tijdens de bijeenkomst van 6 april van de Spaans-Frans-Italiaans-Portugese knoflookgroep, waaraan de vertegenwoordigers van Portugal dit jaar niet deelnamen, werd de ontwikkeling van het voorbije seizoen geanalyseerd en een vooruitblik gegeven op 2021.

Van Franse kant verwacht men dat het knoflookareaal gelijk zal blijven aan dat van 2020, toen het ongeveer 2.700 hectare bedroeg voor een oogst van meer dan 20.000 ton. In Italiƫ worden evenmin veranderingen verwacht. Daar is knoflook aangeplant op ongeveer 3.400 hectare.

In Spanje daarentegen zal het areaal met 6% groeien tot 28.000 hectare, zo vertelden de vertegenwoordigers van de Nationale Vereniging van Telers en Handelaars van Knoflook (ANPCA), een verbond dat deel uitmaakt van de koepelorganisatie FEPEX. Het knoflookseizoen begint over een maand in Andalusiƫ en over twee en een halve maand verlegt de oogst zich naar Castilla-La Mancha.

ANPCA herhaalde ook drie eisen aan de contactgroep die het al eerder had voorgelegd. Enerzijds het belang om de waarde van Europese knoflook aan de hand van zijn kwaliteitsnormen in de verf te zetten met het oprichten van een gezamenlijk Europees kwaliteitslabel. Ten tweede benadrukte de Spaanse vereniging het belang van de juiste etikettering van de knoflook, vooral met betrekking tot het land van herkomst.

En tot slot stelde het voor om precieze gegevens te vragen aan de Europese Commissie over de import van knoflook uit China. Spanje stelt voor om de importgegevens weer te geven volgens tariefposten, hoeveelheden, waarde en land van herkomst om mogelijke fraude uit te sluiten die de Europese teelt schaadt, zoals bijvoorbeeld de import van diepgevroren Chinese knoflook alsof het vers product betrof.

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven