Slim sorteren sleutel tot succesvolle fruitafzet

Optische sortering is één van de belangrijkste processen om groenten en fruit gereed te maken voor de verkoop. Hoogwaardige sorteeroplossingen stellen telers in staat om hun product op specifieke kenmerken te sorteren, zoals gewicht, maat, kleur, etc. Hiermee kan worden gegarandeerd dat het verpakte fruit beantwoordt aan de vereiste specificaties, wat belangrijk is voor de verdere verkoop of verwerking. 

De fysieke eigenschappen van grondstoffen zijn belangrijk en spelen vaak een doorslaggevende rol bij de keuze voor het mechaniseren van de AGF-verwerking. Producten die op de versmarkt worden verkocht, dienen na de oogst te worden verwerkt om de houdbaarheid ervan te verlengen. Dit geldt onder meer voor kersen en blauwe bessen. Het sorteerprogramma maakt het mogelijk om de producten te sorteren op basis van maat, kleur, vorm en afwijkingen. 

Deskundigen zeggen dat sorteren en verpakken noodzakelijk zijn voor exportgerichte teelt. Natalia Zelenskaya, business development manager bij Tolsma Technik, beweert dat de populaire blauwe bessen alleen naar Aziatische markten kunnen worden geëxporteerd als ze op de juiste manier zijn gesorteerd en verpakt. Retailketens in Oekraïne geven doorgaans ook de voorkeur aan gesorteerd en verpakt fruit in hun schappen. 

"Dit is logisch omdat producten die in bulk worden uitgestald veel sneller bederven, met name wanneer ze niet op kwaliteit zijn gesorteerd. Een hele doos aardbeien kan al bederven als er een paar rotte exemplaren tussen zitten," legt Natalia Zelenskaya uit aan east-fruit.com.


Foto: EastFruit 

De Cherry Class- en Berry Class-sorteerlijnen van Elifab Solutions, die door Tolsma Technik worden aangeboden, zijn uiterst compact en nemen hierdoor veel minder ruimte in beslag dan soortgelijke machines. Daarnaast dragen ze bij aan een forse besparing op de kosten voor temperatuurbeheersing en koeling van het pakstation.   

Voor meer informatie:
Fabricio Santos
Elifab
T: +34 661 246 223
fab@elifab.com  
www.elifab.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven