Maar nog geen tsunami aan containers

Vastgelopen containerreuzen Suez-kanaal stromen langzaam de havens weer binnen

Een aantal van de schepen die vastzaten bij het Suezkanaal is op weg naar de Westerschelde en de haven in Rotterdam. Het eerste schip is woensdag al in de haven van Antwerpen aangekomen. "Een file van schepen wordt op het Zeeuwse water vooralsnog niet verwacht", zegt Eric Adan, Diensthoofd Gemeenschappelijk Nautische Autoriteit tegen het AD. "Maar het zal waarschijnlijk wel iets drukker worden dan normaal. Maar de grootste drukte merken ze vooral bij de terminals in Antwerpen."

Ook in Rotterdam is de haven begonnen aan de inhaalslag van containers die vertraagd zijn aangekomen door de blokkade in het Suezkanaal. Woensdagavond is de eerste van bijna zestig verlate schepen aangekomen bij APM Terminals op Maasvlakte II. Het duurt weken voor de haven weer op schema ligt. 

Volgens de haven van Antwerpen komen de meeste schepen pas na 12 april. De eerste containerreuzen die achter de Ever Given voeren, maken de eerste stop in Rotterdam en Hamburg en komen dan pas naar Antwerpen, meldt Transport-Online. 

Het volledige artikel lees je hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven