Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We zijn opnieuw de voorkeurspartner voor de retail bij de vroege perziken en nectarines"

Eerste Spaanse perziken van 2021

Zoals elk jaar wordt het Spaanse steenfruitseizoen weer afgetrapt door onder meer het Sevilliaanse bedrijf Royal, traditioneel een van de eersten op de markt. "Dankzij de gunstige weersomstandigheden tijdens de winter met veel koude uren en de huidige mooie temperaturen in Andalusië ziet het ernaar uit dat we een uitzonderlijk seizoen tegemoet gaan op het gebied van smaak en kwaliteit", zegt Pascal Boutin, algemeen directeur van Royal.

"Het eerste fruit dat al geleverd is op de Europese markt is heel positief ontvangen. De eerste volumes zijn er de deur uitgevlogen", voegt hij eraan toe.

In deze eerste week van het seizoen heeft Royal zijn traditionele Spring Night gele perzik op de markt gebracht. "Het is op dit moment de enige perzik met een authentiek perzikaroma. Binnen een paar dagen zullen we ook andere rassen van perziken en nectarines leveren. Sinds enkele jaren vertrouwt de Europese retail op Royal om het startsein voor het nieuwe steenfruitseizoen te geven. We worden erkend door vele consumenten, die er elk jaar naar uitkijken ons fruit weer in de schappen te zien verschijnen. Het is een traditie geworden”, zegt Pascal Boutin.

Italië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn de belangrijkste bestemmingsmarkten voor dit bedrijf. "Dit jaar hebben we vooral grotere maten, namelijk A en B, en een volume waarmee we aan de Europese vraag kunnen voldoen. We zijn opnieuw de voorkeurspartner voor de retail bij de vroege perziken en nectarines", zegt de CEO van Royal.

Eind mei komen de interspecifieke pruimenrassen Metis en Pluot aan de beurt, waarvan de afzet volgens Pascal Boutin de afgelopen drie jaar voortdurend is gestegen. “Ze zijn een alternatief gebleken voor de traditionele pruimen en hebben het steenfruitschap nieuw leven ingeblazen door vooral jonge consumenten aan te trekken.”

Royal is ook gekend om zijn zachtfruit, met de exclusieve Blu Aroma blauwe bessen en Royal Glamour frambozen, waarvan het seizoen nu reeds halverwege is.

Voor meer informatie:
Tanguy Debiesse
SAT Royal
Tel: +34 954791511
Mob: +34 648 03 96 27 
stonefruit@royal.es
www.royal.es

Publicatiedatum: