Kunstmatige Intelligentie verslaat beste aardbeiertelers ter wereld

Deskundigen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zijn erin geslaagd een aantal van de beste aardbeiertelers ter wereld te verslaan tijdens een Chinese fruitteeltcompetitie. Drie teams bestaande uit gerenommeerde telers moesten het opnemen tegen vier teams van AI-experts. De wedstrijd werd georganiseerd door de China Agricultural University en het Chinese e-commerce platform Pinduoduo. 

Het startsein voor de competitie werd in mei 2020 gegeven. Aanvankelijk liepen de traditionele telers voorop dankzij hun ervaring en kennis. De AI-teams haalden hen echter geleidelijk in door gebruik te maken van toestellen die op het internet aangesloten zijn, zoals sensoren en automatiseringssystemen. Uiteindelijk slaagden zij erin om 196% meer aardbeien te telen dan de traditionele telers. De AI-teams overtroffen de telers ook wat betreft het rendement op de investering, met gemiddeld 75,5%. 

Volgens de northqueenslandregister.com.au ondersteunen deze bevindingen China's plannen voor een grootschalige digitale hervorming van haar land- en tuinbouwsector. 

Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven