Nieuwe beheersoftware voor rijpkamers voor avocado's

Het ISYCAD-controleprogramma voor industriële koelinstallaties, ontwikkeld door het Spaanse Ilerfred, heeft al meer dan 10 jaar op de teller en wordt ruim toegepast in de AGF-sector, vooral in de hard- en steenfruitsector. Het beheerprogramma maakt realtime controle mogelijk over alle parameters in koelsystemen en installaties met gecontroleerde atmosfeer. Het bedrijf uit de provincie Lleida heeft pas een nieuwe stap voorwaarts gezet door zijn succesvolle software aan te passen aan de noden van de avocadosector.

Als climacterisch fruit blijft avocado rijpen na de oogst. Wegens de groeiende marktvraag naar ready-to-eat fruit worden avocado’s aan een geforceerde rijping onderworpen die de metabolische processen versnelt en zorgt voor een gelijkmatige rijpheid en uiterlijk.

Om een optimale rijping te bereiken, heeft Ilerfred het Madurfresh-platform geïntegreerd in zijn ISYCAD-software. De software maakt het mogelijk om het volledige rijpingsproces van avocado’s te sturen door de controle te houden over de temperatuur van de kamer en van het fruit, over de concentraties ethyleen, zuurstof en kooldioxide en over de vochtigheid. Ook de snelheid en de druk van de ventilatoren worden geregeld op basis van specifieke behoeften tijdens het rijpingsproces.

Met Madurfresh behoudt men in realtime en op een eenvoudige manier de volledige controle over het hele rijpingsproces vanaf een computer. De avocado's rijpen volgens programma's die de gebruiker zelf instelt. Daarbij is flexibiliteit het kernwoord, want de duur van deze programma's en de temperatuur kunnen dagelijks worden ingesteld op basis van de omstandigheden of de oorsprong van het fruit.

De software kan ook de toevoer van gas en de duur van de toepassing ervan tijdens de rijping aanpassen.

Bron: interempresas.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven