Nigeriaanse regering legt focus weer op zoete aardappelteelt

De Nigeriaanse regering heeft verklaard dat zij alles in het werk zal stellen om het potentieel van de aardappelteelt aan te boren, met name van de oranjevlezige zoete aardappel. Hajia Karima Babangida, directeur van het federale ministerie van Landbouw, heeft dit gezegd op de bijeenkomst van belanghebbenden uit de aardappelwaardeketen over het gebruik van de oranjevlezige zoete aardappel. Deze werd in Osogbo gehouden. Volgens mevrouw Babangida is het ministerie vastbesloten om het voornemen van de huidige regering te ondersteunen.

Leadership.ng citeerde haar als volgt: "Het is van het grootste belang om de vastberadenheid van de federale regering te herhalen om ervoor te zorgen dat het land dit jaar en daarna geen crises door voedselschaarste ondervindt als gevolg van de Covid-19-pandemie voor de economische activiteiten, vooral niet onder de kleine telers, bewerkers en andere waardeketenactoren."

Het hoofddoel van de workshop is een forum te creëren voor de belanghebbenden/belangrijkste actoren in de aardappelwaardeketen om een manier uit te stippelen om het volledige potentieel van de aardappelteelt, -bewerking/gebruik en -afzet te realiseren.

Babangida: "Er zijn verschillende uitdagingen geïdentificeerd in de aardappelwaardeketen, van de protocollen van het pootgoedsysteem tot de marketing van producten. De uitdagingen zijn enorm, maar niet onoverkomelijk. Daarom moeten alle zeilen worden bijgezet om deze prestatie te leveren. Er is geen formeel pootgoedsysteem voor aardappelen en dat is een groot obstakel in de ontwikkeling van de waardeketen in het land."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven