Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het is officieel: Zuid-Afrikaanse druivenoogst breekt vorig record

De Zuid-Afrikaanse druivensector heeft cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat twee weken geleden de bovengrens van de oogstraming al werd overschreden door 71,8 mln kartons van 4,5 kg.

Dit zijn de meeste druiven die Zuid-Afrika ooit heeft geteeld, mede dankzij een nieuwe generatie hoogproductieve variƫteiten en ruim meer dan de 67,5 mln kartons van 4,5 kg die tijdens het seizoen 2016/17 werden bereikt.

De meeste regio's deden het erg goed, waarbij Berg River verraste met zijn twee mln meer kartons (19,2 mln) dan geraamd (17,3 mln). En als het niet had geregend in Orange River, wat het een flink aantal kartons scheelde, zou de opbrengst nog groter zijn geweest.

In Berg River kwamen jonge druivengaarden met nieuwe hoogproductieve variĆ«teiten sneller uit de startblokken dan verwacht,  gewoonlijk wordt pas na jaar 3 een volledige oogst verwacht, wat een deel van de reden is voor hun onverwacht hoge opbrengst.

De laatste Crimson en Scarlotta worden verpakt in Hex River. De regio heeft zich zeer goed hersteld van de regen eerder in het seizoen, merkt SATI op.

Publicatiedatum: