Het is officieel: Zuid-Afrikaanse druivenoogst breekt vorig record

De Zuid-Afrikaanse druivensector heeft cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat twee weken geleden de bovengrens van de oogstraming al werd overschreden door 71,8 mln kartons van 4,5 kg.

Dit zijn de meeste druiven die Zuid-Afrika ooit heeft geteeld, mede dankzij een nieuwe generatie hoogproductieve variëteiten en ruim meer dan de 67,5 mln kartons van 4,5 kg die tijdens het seizoen 2016/17 werden bereikt.

De meeste regio's deden het erg goed, waarbij Berg River verraste met zijn twee mln meer kartons (19,2 mln) dan geraamd (17,3 mln). En als het niet had geregend in Orange River, wat het een flink aantal kartons scheelde, zou de opbrengst nog groter zijn geweest.

In Berg River kwamen jonge druivengaarden met nieuwe hoogproductieve variëteiten sneller uit de startblokken dan verwacht,  gewoonlijk wordt pas na jaar 3 een volledige oogst verwacht, wat een deel van de reden is voor hun onverwacht hoge opbrengst.

De laatste Crimson en Scarlotta worden verpakt in Hex River. De regio heeft zich zeer goed hersteld van de regen eerder in het seizoen, merkt SATI op.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven