Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Goede aansluiting op mangomarkt tussen Peru en Ivoorkust"

Tholen - Vanavond gaan de eerste mango's vanuit Ivoorkust voor Hars&Hagebauer op de boot. De eerste, voorzichtige aankomst staat gepland voor week 16. "Veel afladers spreken de verwachting uit minder mango's dan vorig jaar te sturen en dat was ook al geen topjaar", vertelt Henk van der Meij.

"De bloesem is vooralsnog zeer regelmatig verlopen. Dit zou normaal gesproken ertoe moeten leiden dat de bomen meer weken vrucht zullen geven, maar dat is altijd onder voorbehoud dat er geen regen valt. De regen maakt traditiegetrouw begin mei een einde aan het Ivoriaanse seizoen", aldus de importeur.

"Al met al is het nog een seizoen vol vraagtekens. Zoals je van een mangospecialist mag verwachten bieden wij weer mango's aan vanuit Mali, Burkina Faso en Ivoorkust, gevolgd door Senegal", vertelt Henk. Hoewel de markt de afgelopen dagen rustig verliep, verwacht hij een goede aansluiting tussen Peru en Ivoorkust. "Er zijn geen tekorten en geen overschotten. Al met al is er sprake van een gezonde markt."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer BV
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
+31 180 745100
Henk@harshagebauer.nl  
www.harshagebauer.de 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven